0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ISPISAO ISTORIJU SUPERLIGE: Luka Adžić otkrio ko mu je bio inspiracija! (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.24 u 08:50

‘Borba za Evropu će biti uzbudljiva, a mislim da smo i prošle godine pokazali da se odlično snalazimo pod pritiskom.’

Fudbaleri Čukaričkog juče su odigrali remi sa Spartak Suboticom 1:1 u okviru 25. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Ono što je obeležilo susret jeste dva gola Luke Adžića što je malo ko polazilo za rukom u istoriji. On je to uradio u stilu Dragana Stojkovića Piksija koji je protiv Partizana dao takav gol i ušao u anale.

-Gađao sam stvarno. Radili smo to na treningu. Ne konkretno da se trudim da postignem direktan pogodak, već da saigrači zasmetaju golmanu, a ja pošaljem oštru loptu koja ide u gol. Ideja je bila da je neko zakači, ali ušla je bez drugog kontakta. Već kod drugog pogotka sam gađao drugu stativu i gledao da bude što oštrija lopta, udario sam je preko “pune”. Ispostavilo se da je bila idealna. Golman je možda i mogao da reaguje, ali udarac je bio jak i lopta je propala. Koliko god ljudi misle da je on imao lak zadatak, varaju se, lopta je zaista bila nezgodna – rekao je Adžić za Meridian Sport i nastavio:

-Marko Docić mi je bio inspiracija. On je tako u finalu Kupa prošle godine postigao gol protiv Crvene zvezde. Tada je izveo “kiflu”, sa dosta felša. Baš sam u tom momentu pomislio na njegov gol. Ostaje žal što nismo pobedili. Spartak je uspeo da izjednači i opet smo izgubili bodove. Sigurno da bi mnogo lepši utisak bio da smo pobedili – naveo je.

Istakao je da će mu Piksijev gol iz ugla u derbiju zauvek ostati u sećanju.

-Docin gol sam gledao direktno sa terena, igrajući na tom meču. Rambo je sa druge strane to često radio. On je igrao zajedno sa mojim ocem u Crvenoj zvezdi i prijatelji smo. Gledao sam te snimke putem video kaseta. Znam kako je to majstorski radio. Piksi je ipak taj koji je to uradio na najelegantniji način. Zauvek će mi njegov gol na derbiju ostati upečatljiv – poručio je on.

Prijala bi mu čestitke selektora Srbije i imponuje mu što je izveo isti potez kao on.

-Ne znam, nisam razmišljao o tome, ali sigurno da bi prijalo. Selektor je bio fantastičan igrač, jedan od najboljih u istoriji srpskog fudbala i Crvene zvezde. Sada i kao trener pravi izvanredne rezultate. Imponuje mi što sam postigao gol iz kornera kao on, a to je malom broju igrača pošlo za nogom. Srećan sam što sam se upisao u tu listu – govorio je on.

Smatra da će borba za Evropu biti zanimljiva.

-Mučimo se malo na startu prolećnog dela prvenstva. Ništa nije izgubljeno, postoji mnogo bodova u opticaju. Gubili smo neke bodove prilično lako, ali smatram da je sve otvoreno do kraja. Svakako će borba za Evropu biti uzbudljiva, a mislim da smo i prošle godine pokazali da se odlično snalazimo pod pritiskom. Bićemo pravi kako vreme bude odmicalo. Činjenica da nismo briljirali u dve minule runde. Što se mene lično tiče, uvek ću dati maksimum za tim. Sigurno da mi golovi znače za samopouzdanje. Gledaću da na svakoj narednoj utakmici upišem gol ili asistenciju u budućnost – zaključio je Adžić.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter