0
Domaći fudbal

FOTO: Dejan Đurđević

OBRAZOVANJE KAO KLJUČ USPEHA: Predsednik Grafičara u elitnom društvu!

Objavljeno: 12.03.24 u 12:22

Obrazovanje i stalno unapređivanje po najvišim svetskim standardima put je ka stvaranju uspešnih fudbalskih kadrova u našoj zemlji.

Takav princip primenjuje i RFK Grafičar, čiji predsednik Slobodan Govedarica je alumni VSI, jednog od najkvalitetnijih evropskih programa za usavršavanje sportskih rukovodilaca.

Ovaj akademski program iz Mančestera pruža izvršna znanja i veštine za vođenje fudbalskih klubova, po uzoru na organizacije u Premijer ligi. To otvara brojne prilike, počev od umrežavanja sa preko 400 direktora, predsednika i najviših predstavnika klubova iz celog sveta, do sticanja iskustava koja mogu da se prenesu i u srpski fudbal.

„Kontinuirano stručno usavršavanje je ključno u svim industrijama. Fudbal se izdvaja kao sistem sa dobro obrazovanim profesionalcima u svojim specifičnim domenima i to je trend koji će da se nastavi. Vođenje jednog kluba je, samim tim, specijalnost koja zahteva poznavanje igre, društva, finansija, menadžmenta i brojnih inovacija u okruženju. Zato oni koji žele da budu najbolji imaju svest da je potrebno stalno da uče, žele da izazovu ono što rade, traže kvalitetne povratne informacije, a takav je upravo Slobodan Govedarica i zadovoljstvo nam je što imamo člana iz Srbije u našem programu“, ističe Toni Folkner, izvršni direktor organizacije iz Velike Britanije, koji je prethodnih dana boravio u poseti RFK Grafičar.

FOTO: Dejan Đurđević

Svi klubovi iz Premijer lige imaju polaznike u ovom prestižnom programu, istakao je Folkner.

„Ponosni smo na tu činjenicu, kao i na podatak da sarađujemo sa najvećim klubovima iz Španije, Francuske i Holandije. Takođe, imamo alumnije sportske direktore iz pet klubova iz Saudijske Arabije, dok smo oformili i partnerstvo sa Interom iz Majamija“.

Delegacija iz Velike Britanije je u Beogradu mogla da se uveri u sistem rada RFK Grafičar, i u neverovatan potencijal mladih fudbalera koji u klubu sa Senjaka dobijaju priliku da ostvare svoj maksimum, zahvaljujući saradnji sa FK Crvena zvezda i razmeni igrača i trenera sa najuspešnijim fudbalskim klubom na ovim prostorima. Takođe, prikazana im je i vizija Grafosa sa fokusom na infrastrukturi, gde je stadion jedna od najvažnijih stavki, s obzirom na njegovu „zelenu agendu“ i činjenicu da se strogo vodi računa o očuvanju životne sredine i ekološkoj svesti. Govedarica paralelno radi i na stvaranju moderne akademije za igrače Grafičara, gde će moći da borave tokom sezone, obrazuju se i usavršavaju veštine.

„Slobodan je harizmatična osoba, veoma kvalitetno razmišlja i deluje u vođenju kluba i kolektiva sa kojim ima izuzetan odnos. Po prirodi je skroman, ali uspešno rukovodi timom, pokazuje miran autoritet, uveren je u svoje sposobnosti, ali razume da uvek može da napreduje. Na nas je ostavio izuzetan utisak jer planovi koje ima za Grafičar i način na koji želi da ih ostvari su nešto što je izvanredno i o tome ćemo dosta da govorimo i radimo na našem programu“, kaže Folkner.

FOTO: Dejan Đurđević

Britanci su tokom posete Srbiji bili u prilici i da budu gosti na večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, kada su se uverili da organizacija velikih sportskih događaja na ovim prostorima ne zaostaje za zapadnom Evropom.

“Zahvalni smo ljudima iz Crvene zvezde što su nas ugostili na ovako velikoj utakmici, koja je bila organizovana na izuzetno visokom nivou. Ambijent je bio izvanredan, pravi fudbalski i osetili smo se privilegovano što smo bili deo takvog događaja. Nosimo najbolje utiske iz Beograda i prenećemo kolegama sve dobre stvari koje smo videli”, zaključuje Folkner.

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter