0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega MIS

MEGA MIS U PENAL ZAVRŠNICI SRUŠILA CIBONU I UPISALA TREĆU VEZANU POBEDU: Penal završnica pripala domaćinu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.24 u 09:05

Sve bolje partije Mege.

Košarkaši Mega MIS-a upisali su treći vezani trijumf u ABA ligi, pošto su u 22. kolu, posle velike borbe, savladali Cibonu u Hali sportova Ranko Žeravica 80:76 (20:17, 20:21, 24:17, 16:21). Izabranici Marka Baraća su posle izjednačenog prvog poluvremena, sjajnom igrom u trećoj deonici stigli i do dvocifrene prednosti, ali je Cibona velikim naletom početkom odlučujućeg perioda preokrenula. Ipak, smogla je Mega snage da vrati prednost, ušlo se u penal završnicu u kojoj nije zadrhtala ruka mladim Baraćevim pulenima, te su upisali 12. pobedu u ABA ligi ove sezone i popravili učinak na 12-10, dok Cibona posle poraza na Novom Beogradu ima bilans 8-14.

 

Nikola Đurišić je sa 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, ali je najkorisniji igrač Mega MIS-a bio Andrija Jelavić sa dabl-dablom od 12 poena i 14 skokova, za indeks 33. Uroš Plavšić je takođe bio na pragu dabl-dabla sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti, dok su dvocifreni bili i Filip Jović sa 11, kao i Stefan Miljenović i Timotej Malovec sa po 10 poena.

U ekipi Cibone je jedini dvocifren bio Jakov Mustapić sa 28 poena, a ispratili su ga Domagoj Proleta sa devet i Aleksandar Aranitović sa osam poena.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter