0
Domaći fudbal

Crvena Zvezda - Partizan, Superliga Srbije, Srbija, Beograd Mart 9, 2024. (photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

GOLMAN PARTIZANA NEGIRAO PRIČE DA SU SLAVILI NEREŠEN ISHOD: ‘Išli smo da pobedimo!’ (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.24 u 09:22

Bilo je lepo videti kako Jovanović i Spajić sa velikom dozom uvažavanja i poštovanja pričaju jedan o drugom.

Golman PartizanaAleksandar Jovanović, proglašen je za najboljeg igrača 24. kola Mozzartbet Super lige Srbije.

Gostujući na kanalu Arena Sport, u emisiji ,,Pregled kola“ osvrnuo se na 172. večiti derbi istakavši da crno-beli nisu slavili osvojeni bod, već su otišli na stadion ,,Rajko Mitić” da pobede i dodao:

,,Najjači utisak je bila sjajna atmosfera na stadionu. Bilo je uživanje igrati, svaka čast navijačima oba tima.

Podelio bih utakmicu na tri dela. Prvi deo je prvo poluvreme u kojem je Crvena zvezda bila bolja definitivno, ali mi smo iskoristili šansu na kraju poluvremena i izjednačili na 1:1. Međutim, jako dobro smo ušli u drugo poluvreme, poveli i do crvenog kartona je bila egal utakmica. Nakon toga, sa igračem manje bilo je jako teško igrati protiv raspoloženog protivnika.

 

Istakao sam i posle utakmice, imali smo 2:1 i u tim trenucima smo išli na pobedu.”

O svojim sjajnim odbranama kaže:

,,Po značaju, ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri! Uporedio bih, možda jedino, sa utakmicom kada sam branio protiv Real Madrida. Moja druga utakmica u večitom derbiju, svetkovini srpskog fudbala, ali pohvalio bih još jednom moje igrače što smo uspeli da se odbranimo nakon što smo ostali sa igračem manje. Ali, ponavljam – išli smo na stadion ,,Rajko Mitić” da pobedimo!”

Jovanović u razgovoru ističe saigrače za koje kaže da su se herojski borili do poslednjeg sudijskog zvožduka.

,,Ne bih previše isticao sebe. Došli smo po sva tri boda, nismo odigrali prvo poluvreme kako treba, drugo jesmo ali, opet ponavljam, nije bilo lako posle crvenog kartona za Severinu. Jako dobra utakmica sa moje strane, pogotovo zbog pritiska koji takva utakmica stvara, ali volim da igram takve utakmice. Fokusirani smo, želimo da uđemo u plejof sa prvog mesta na tabeli.

Igramo za dva dana novu utakmicu, rutina je ista kao i za svaku utakmicu – spremamo se za sredu pa za nedelju. Ostali smo na prvom mestu, to smo i želeli!”

Na insinuacije da je Partizan slavio bod u derbiju, više puta je tokom emisije konstatovao:

,,Ne bih se složio da smo proslavili nerešen rezultat. Partizan ne slavi jedan bod na gostovanju u derbiju! Što se ostalih priča tiče, ne želim da se bavim time, držim se svog posla.”

Kolegi iz tabora ,,večitih rivala“ sa kojim je gostovao na kanalu Arene Sport, a ujedno i prijatelju – Urošu Spajiću je, na molbu da jedan drugom upute reči za nastavak polusezone, rekao:

,,Urošu želim da poručim da mi je izuzetno drago što igra na vrhunskom nivou posle teške povrede. Smatram da je štoper reprezentativnog kalibra, želim mu sve najbolje i da ostanu drugi – naravno!”

6
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter