0
Fudbal

FOTO: Printscreen/Youtube

ČISTKA U REPREZENTACIJI AUSTRIJE: Rangnik izbacio tri fudbalera iz tima zbog homofobnih ispada! (FOTO)

Objavljeno: 12.03.24 u 19:57

Rangnik je oštro osudio njihovo ponašanje

Selektor Austrije, Ralf Rangnik, doneo je odluku da odstrani tri igrača iz tima za predstojeće prijateljske utakmice zbog njihovog homofobičnog ponašanja.

Fudbaleri Rapida iz Beča – Marko Graul, Gvido Burgštaler i Niklas Hedl, nisu se našli na spisku za prijateljske mečeve protiv Slovačke i Turske nakon što su, prema snimcima, bili učesnici u skandiranju homofobnih poruka nakon derbija sa Austrijom Beč.

 

Rangnik je oštro osudio njihovo ponašanje i istakao da to nije nešto što će tolerisati u timu koji vodi. On je naglasio da vrednosti koje reprezentacija predstavlja stoje na suprotnom kraju spektra od ovakvog nepoštovanja i diskriminacije.

Bivši trener Mančester Junajteda i Lajpciga naglasio je da isključenje igrača nije trajno, ostavljajući mogućnost da budu ponovo pozvani za nacionalni tim, uključujući i mogući nastup na Evropskom prvenstvu. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter