1
Evroliga

FOTO: Eurohoops

SAGA SE PRIVODI KRAJU: Arapi ulaze u Evroligu, Bodiroga i Motiejunas stali uz Dubai!

Objavljeno: 11.03.24 u 13:14

Sada se samo čeka formalno prihvatanje

Saga koja je držala evropsku košarkašku scenu u napetosti konačno se bliži kraju. Prema izveštaju renomiranog košarkaškog portala „Jurohups“, KK Dubai će uskoro postati novi učesnik kako Evrolige, tako i ABA lige!

Navodno, akcionari Evrolige će se sastati tokom naredne nedelje kako bi zvanično potvrdili ulazak Dubaija u ovu prestižnu evropsku takmičarsku arenu. Iako postoji određena zabrinutost među nekim klubovima, uglavnom uslovljena geopolitičkim pitanjima i perspektivom.

Ključ u čitavoj priči je i podrška Pauliusa Motiejunasa i Dejana Bodiroge, koji su od početka na strani Dubaija, te se sada samo čeka i formalno prihvatanje. 

 

Dubai je već obezbedio mesto u narednoj sezoni Evrokupa, sa perspektivom da se kasnije priključi Evroligi.

Ovo znači da će Dubai postati zvanični učesnik Evrolige, što predstavlja značajan korak za klub i za košarku na Bliskom istoku.

0
3

1 Komentara

  1. E moj D. Bodirogo, mesto da štitiš interese košarke svoje zemlje, prodao si se prvom prilikom. Kada arapske pare i timovi uđu u ABA ligu NIKADA više naši timovi neće moći da se kvalifikuju za Evropu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter