0
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

GOAT NASTAVLJA TAMO GDE JE STAO: Novaku još samo malo nedostaje da obori Federerov rekord! (FOTO)

Objavljeno: 11.03.24 u 10:56

Novak Đoković je trenutno u Indijan Velsu gde je započeo takmičenje na prvom ovogodišnjem masters turniru, a ovog ponedeljka u Kaliforniji ima razloga za veliko slavlje – obeležava početak 416. nedelje na vrhu sveta.

Ovaj istorijski dan, 11. mart, obeležava osam godina koje je Nole proveo na čelu ATP liste. Njegovo mesto na vrhu će ostati zacementirano do 8. aprila, kada će imati ukupno 419 nedelja na prvom mestu.

 

Kada 8. april dođe, Đoković će imati tačno 36 godina i 322 dana, postajući tako najstariji teniser koji je držao prvu poziciju, obarajući rekord Rodžera Federera.

Trenutno, Đoković ima 9.675 bodova, dok se iza njega nalazi Karlos Alkaraz sa 8.805 bodova. Obojica će pokušati da se domognu pehara u Indijan Velsu. Na listi ovog ponedeljka, nije bilo velikih promena u prvih deset igrača zbog toga što se masters u Kaliforniji još uvek odvija.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter