0
Boks

FOTO: BSS

BRAVO, SARO! Srbija dobila još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu!

Objavljeno: 11.03.24 u 15:25

Novi veliki uspeh za srpski boks

Srpska bokserka Sara Ćirković trijumfovala je na kvalifikacionom turniru u Bustu Arsiciju na severu Italije, osiguravši svoje mesto na Olimpijskim igrama.

Aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji mlađih seniorki, gracija srpskog boksa Sara Ćirković, koja je prošle godine bila juniorski evropski i svetski šampion pokazala je još jednom da je svetska klasa, sadašnjost i budućnost svetskog boksa.

Na tom putu do olimpijske norme i odlazak u „grad svetslosti“ u kategoriji do 54 kg pod razornim udarcima Sare pale su reprezentativka Francuske Roman Mulai, Karim Šukure iz Nigerije, na kraju i Skarlet Delgado iz Kanade. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

 

Ovaj uspeh omogućio je Ćirković da postane 80. predstavnica Srbije na nadolazećim Letnjim Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo je još jedan veliki uspeh za mladu bokserku, nakon osvajanja Svetskog prvenstva za omladince i Evropskog prvenstva za mlađe seniore. Sara Ćirković tako nastavlja da pleni svet boksa svojim izvanrednim talentom i istrajnošću.

Novu i poslednju priliku za plasman na Olimpijske igre 2024. naši bokseri imaće na kvalifikacinom turniru na Tajlandu (Bangkok) koji je na programu od 23. maja do 3. juna 2024. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter