0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet/X

ČAČANI OZBILJNO NAMUČILI PARTIZAN: ‘Crno-beli’ odneli pobedu nakon velike drame!

Objavljeno: 11.03.24 u 21:01

Hrabra partija Borca.

U okviru 22. kola AdmiralBet ABA liga košarkaši Partizana gostovali su Borcu iz Čačka u dvorani kraj Morave od 19 časova. Nakon velike drame u samoj završnici utakmice pobedu je odnela ekipa Željka Obradovića rezultatom 84:77. Najefikasniji na meču bio je bio Aleksa Avramović i Zek Ledej sa po 16 i Uroš Trifunović koji je ubacio 14 poena.

U domaćem timu definitivno je najbolji bio Danilo Tasić koji je postigao 16 koševa, a uz njega istakli su se i Uroš Čarapić sa 13 i Tim Birc sa 12.

PRVA ČETVRTINA:

Izabranici Željka Obradovića su krenuli odmah sa visokim presingom i prvi došli do poena, ali se prvo dobro ispormašivali. Aleksa Avramović je imao slobodno bacanje i imao polovičan učinak, dok je Zek Ledej upravo na asistenciju rođenog Čačanina pogodio uz dodatno slobodno bacanje (4:0).

Imali su ‘crno-beli’ seriju od 6:0, ali je Borac uspeo da je prekine i uz atraktivan potez Ronalda Segua Džona Frenklina došao do prvih poena na susretu (6:2). Nakon neuspelog napada Partizana, Čačani su uspeli i pored čvrste odbrane gostiju da dođe do poena, a Balša Koprivica je odmah uzvratio na drugoj strani sjajnim zakucavanjem.

Nastavio je Partizan sa sjajnom igrom, Avramović je pogodio trojki iz velike daljine, a nakon neopreznosti igrača Borca, Koprivica je ponovo imao zakucavanje nakon kontre i doveo svoj tim do prve dvocifrene prednosti (15:5). I pored odlične igre ‘crno-belih’ uspeli Čačani da se konsoliduju i smanje razliku, ali je ipak kvalitet bio na strani gostiju.

Ulaskom Danila Tasića igra Borca se dosta popravila i uspeli da se u finišu prve deonice vrate u život i smanje razliku na -2 (19:17). Prekinuo je nalet Čačana Uroš Trifunović, ali se u finišu prvog dela odigrala prava drama. Domaćin je poveo u jednom momentu, ali je Avramović vratio Partizan u vođstvo, ali je Uskoković trojkom doneo nerešen rezultat na kraju ovog dela utakmice (26:26).

DRUGA ČETVRTINA:

Borac je bolje počeo drugu deonicu Tasić je doneo prve poene u ovom delu za Čačane, ali je Partizan brzo došao do izjednačenja, međutim domaćin je vratio vođstvo (30:28). Tasić je nastavio sa sjajnom igrom, a ovog puta je proigrao Uskokovića koji je bio ispod kiša i poentirao, a Trifunović je odmah uzvratio na drugoj strani (32:32).

U drugoj deonici se uglavnom igralo koš za koš, a Trifunović je posle dužeg vremena vratio vođstvo Partizana (34:32). Nije se predavao Borac koji je ponovo došao do egala (34:34), ali Anđušić na drugoj strani pogađa trojku (37:34). Međutim, Čačani su napravili seriju od 6:0 i stigli do novog vođstva (40:37).

Odlična borba se odigrala u prvom poluvremenu. Partizan je furozno ušao u meč, ali je Borac nakon ulaska Tasića u igru sjajno igrao i parirao ‘crno-belima’. Susret je uglavnom bio u egalu, a na kraju prvog dela prednost je ipak imao aktuelni šampion regionalnog takmičenja 49:41.

TREĆA ČETVRTINA:

Čačani su pokazali da nisu došli da se tek tako predaju, pa su bolje ušli u ovaj deo susreta i napravili mini seriju od 4:0 (49:45), koju je Smit prekinuo (51:45). Smit je prvo napravio svoju treću ličnu grešku, pa onda je u sledećem napadu došao do poena što su bili prvi za crno-bele u drugom delu meča. Dobro je išla lopta u napadu Borca, ali Čarapić nije mogao da pogodi trojku.

Serija bez poena na obe strane, crno-beli su na +7. Prvi napad posle tajm-auta domaćih igrača nije iskoristio Virc, pa ni sa druge strane Smit nije mogoao do poena, da bi na drugoj strani Čarapić pogodio za tri. 50:54.  Nije Panter mogao do poena, pošto se nećkala  lopta na obruču i na kraju odlučila da prođe kroz obruč, potom je usledila mrtva lopta, gde je usledilo i malo koškanje na terenu, ali se sve brzo smirilo.

Tasić je nastavio sa odličnim partijama koje su održavale Borac u životu, ali je Partizan bio za nijansu konkretniji i uglavnom održavao blagu prednost. Treća deonica je pripala Čačanima (16:12), a ‘crno-beli’ su vodili rezultatom 61:57.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Uskoković je napravio nesportski faul nad Avramovićem koji je imao tri slobodna bacanja, a  je pogodio dva, a potom je Ledej imao fanstatično zakucavanje. Nakon naleta ‘crno-belih’ ritam se promenio pa je Borac ponovo pokazao dobru igru, a Čarapić je pogodio šut za tri poena.

Čačani su ponovo stigli na Partizan i uveli meč u dramatičnu završnicu (65:62). Panter je zaustavio nalet domaćih, ali je Manoljović odmah na drugoj strani odgovorio. Čarapić je pogodio šut za tri i vratio Borac u život (67:67), ali je Trifunović koji je igrao sjajnu utakmicu pogodio i ponovo vratio prednost gostima (69:67).

Čarapić je igrao sjajnu utakmicu sa dosta motivacije, a u samoj završnici meča odigrala se velika drama. Igralo se koš za koša, a Borac je ozbiljno namučio Partizan. Otišao je domaćin u jednom trenutku na +4 (73:69), ali su gosti preko Smailagića i Avramovića ponovo došli do prednosti (74:73) i napravili seriju od 5:0.

Nakon velike neizvosnosti i fanstatične predstave oba tima pobedu su odneli izabranici Željka Obradovića  rezultatom 84:77.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter