0
Boks

FOTO: BSS

SJAJNE VESTI ZA NAŠ SPORT: Srpski boks četverac na korak od Olimpijskih igara!

Objavljeno: 10.03.24 u 16:09

Velika šansa za naše borce i borkinje

Srbija i srpski boks u Italiji bori se za još četiri olimpijske norme za najveću smotru svih sporista sveta koja če ove godine biti održana u Parizu.

Na korak od plasmana u „grad svetlosti“ nalaze se Sara Ćirković, Dušan Veletić, Sadam Magomedov i Aleksej Šendrik. U italijanskom gradu Bursto Arsiciju gde se održava kvalifikacioni turnir za plasman na OI Pariz 2024. srpski tim je očarao sve prisutne svojom kompaktnošću, hrabrošću, jedinstvom i ljubavi prema nacionalnom grbu.

FOTO: BSS

Najveća mlada srpska zvezda boksa, 19-godišnja Sara Ćirković koja je prošle godine bila juniorski evropski i svetski šampion, trenutno je evropski prvak za mlađe seniore, hrabro gazi ka svom cilju, a to su Olimpijske igre. Na tom putu do sada su u okviru ovog kvalfikacionog turnira pod snažnim udarcima naše boks gracije u kategoriji do 54 kg pale su reprezentativka Francuske Roman Mulai, a onda i Karim Šukure iz Nigerije. Protivnica Ćirkovićeve u ponedeljak 11. marta 2024. od 13 časova biće Skarlet Delgado iz Kanade.

FOTO: BSS

U teškoj kategoriji do 92 kg Srbiji se za plasman u Pariz bori Sadam Magomedov. Na putu do finala kvalifikacija Sadam je savladao Nemca Tajrona Kofija Amoa i Tajlanđanina Jomkhota Jakaponga, poslednja prepreka u Bursto Arsiciju za njega biće bivši svetski prvak Emanuel Plea Rejes, Kubanac koji boksuje za Španiju.

FOTO: BSS

Superteškaš Dušan Veletić nalazi se takođe na korak od Olimpijske norme. Do sada je nanizao pobede nad jakim i teškim protivnicima, Kolumbijcem Kristijanom Salseda Kodacijom, Jonasa Jazevičijusa iz Litvanije, a onda i Hrvata Luku Pratljačića. Sledi težak protivnik i poslednja prepreka u kvalifikacijama, Kamerunac koji se bori pod zastavom Nemačke – Nelvi Tijafak, prvak Evrope iz 2022.

FOTO: BSS

U kategoriji do 63,5 kg Aleksej Šendrik će u duel za olimpijsku vizu aktuelnim šampionom sveta Ruslanom Abdulajevim iz Uzbekistana. Do sada je nanizao tri pobede, savladao je Danila Zamorila iz Ukrajine, Stelijosa Kirsanidisa iz Grčke i šestostrukog šampiona Evrope, Bugarina Radoslava Simeonova Rosenova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter