0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Printscreen/Twitter/@BNPPARIBASOPEN

NOVAK SE NAMUČIO NA STARTU INDIJAN VELSA: Đoković posle tri seta savladao žilavog Australijanca! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.24 u 08:05

Noleta u trećem kolu očekuje duel sa Italijanom

Novak Đoković trijumfovao je nakon žestoke borbe protiv Aleksandra Vukića iz Australije u drugom kolu, osiguravši pobedu rezultatom 2:1 (6:2, 5:7, 6:3). Ovo je bio prvi put da su se njih dvojica susreli na terenu, a njihov meč trajao je čak 151 minut.

Setovi su bili potpuno različiti u karakteru. U prvom setu, Novak je dominirao, pokazavši sigurnost i lakoću, dok je u drugom setu Vukić pronašao svoj ritam i ozbiljno namučio Đokovića.

 

Đoković je bio izuzetno efikasan u prvom setu, odmah je napravio brejk u prvom gemu, koristeći drugu brejk priliku koju je imao.

Iako je imao priliku za još jedan brejk u trećem gemu, nije je iskoristio.

Međutim, u sedmom gemu Vukić nije mogao da se odbrani. Đoković je napravio još jedan brejk, poveo 5:2, i lagano osvojio svoj servis gem, osvajajući prvi set rezultatom 6:2.

 

U drugom setu, Vukić je podigao svoju igru, uspevši da iskoristi treću brejk loptu i povesti 2:0. Iako je Đoković imao tri uzastopne brejk prilike u narednom gemu, nije ih iskoristio.

Ipak, u petom gemu, Đoković je uspeo da uzvrati brejkom, smanjujući na 3:2. Set je ostao neizvesan sve do rezultata 6:5 za Australijanca. Đoković je tada servirao da bi ostao u setu, ali je Vukić iskoristio svoje šanse i izjednačio na 1:1 rezultatom 7:5.

 

U odlučujućem trećem setu, igra je bila izjednačena na početku. Nakon četiri gema, rezultat je bio 2:2, a Đoković je propustio tri brejk prilike u trećem gemu.

Peti gem je ponovo bio ključan za Vukića, jer je Đoković ponovo uspeo da napravi brejk, kao u drugom setu.

 

To je bio presudan trenutak meča. Đoković je zadržao svoju prednost, oduzeo servis protivniku u devetom gemu, osvojivši set rezultatom 6:3 i plasiravši se u treće kolo.

Tamo ga očekuje duel sa Lukom Nardijem iz Italije. 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter