0
Fudbal

FOTO: Manchester City/X

SITI I LIVERPUL PODELILI BODOVE NA ‘ENFILDU’: Ovaj remi odveo Arsenal na čelo tabele! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.24 u 18:46

Odličan okršaj.

U okviru 28. kola engleske Premijer lige snage su odmerili fudbaleri Liverpula Mančester sitija na ‘Enfildu‘ od 16:45. Duel je završen nerešenim rezultatom 1:1, a stelci su bili Džon Stons za ‘Građane’, dok je za izabranike Jirgena Klopa pogodio Mekalister sa bele tačke u 50. minutu.

Fil Foden je opasno zašao duboko u šesnaesterac Liverpula, kojeg je spasao samo Van Dajk koji maestralno oduzima loptu Englezu. Posle je zapretio i Hulijan Alvarez prvim udracem na meču, ali nije to bio prevelik problem za Kaomina Kelera. Visok presing Liverpula izborio je nekoliko ishitrenih reakcija poslednje linije Sitija, ali „građani“ za sada jedini prave prilike.

Dve je u kratkom razmaku imao De Brujne. Prvu je protraćio u raskoraku između šuta i centaršuta, dok je drugi njegov pokušaj iz daljine odbranio Keler. Nakon kornera u 23. minutu su ‘Građani‘ došli do prednosti.  Ake je prilikom udarca iz ugla odvukao Mekalistera, a Stouns se lako izvukao nezainteresovanom Nunjesu. Sve je to video De Brujne koji je izveo prekid na prvu stativu gde je čekao njegov defanzivac.

U 38. minutu ‘Redsi’ su pokašali da dođe do izjednačenja. Kombinovali su Bredli i Eliot po desnoj napadačkoj strani. Engleski vezista je ušao ka sredini i video Dominika Soboslaja koji se ubacuje. Usledio je centaršut pravo na glavu Mađara, ali ovaj šalje loptu preko prečke.

U samoj završnici prvog dela gost je imao sjajnu priliku. Presekao je pas fudbalera Liverpula desni bek Sitija i potom iskoristio svoju brzinu da probije duž čitave te strane terena. Probio je u šesnaesterac domaćina i hteo da proigra De Brujnea na drugoj stativi. Pas je bio prejak.

Odmah na početku drugog dela Liverpul je ušao bolje sa visokim presingom i to se ispaltilo već u 47. minutu. Velika greška Akea kratka povratna lopta Holanđanina je stavila Edersona u nepriliku. Brazilac je krenuo po loptu, ali je Nunjes stigao do nje pre. Ederson ga je pokupio, skrivio penal, dobio žuti karton i potencijalo se povredio dok je sve to radio.

Najstrožu kaznu je izveo Mekalister u 50. minutu i doveo do izjednačenja utakmicu. U nastavku Liverpul je imao bolju igru, bio konkretniji, a Luis Dijaz je imao sjajnu priliku kada je izašao jedan na jedan sa golmanom Sitija, ali je pogodio stativu. Posle družeg vremena Siti je imao sjajnu priliku preko Fodena koji je glavom pogodio prečku.

I u nastavku je prštalo na sve strane. U 88. minutu Doku se izborio za poziciju za šut, pogodio stativu, a nakon toga je lopta završila u ruke Kelehera. Odmah na drugoj strani Salah je imao solo prodor po desnoj strani, ali je šutirao pravo u Ortegu. Pritisala je ekipa Jirgena Klopa do kraja, ali su gosti uspeli da se odbrane i na kraju je rezultat bio 1:1.

Na ovog remija Liverpul se nalazi na drugom mestu sa 64 boda i u narednom kolu igra protiv Brajtona. Sa druge strane Siti je na trećoj poziciji sa 63 boda i odmeriće snage u sledećoj utakmici sa Arsenalom.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter