0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

(POLUVREME) CRVENA ZVEZDA-KRKA: ‘Crveno-beli’ razbijaju ekipu iz Slovenije!

Objavljeno: 10.03.24 u 19:39

Fenomenalna igra ‘crveno-belih’.

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Krke u okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige u hali ‘Aleksandar Nikolić’ od 19 časova. Tim sa Malog Kalemegdana je sjajno započeo susret, skroz nadigrao goste i na poluvreme otišao sa prednošću od 56:27.

PRVA ČETVRTINA:

Domaćin je bolje počeo utakmicu sa velikom energijom, ali je ekipa Krke pokazala da nije došla da se preda, već je uspela u određenoj meri da parira protivniku. Nastavila je Zvezda sa dobrom igrom, a to je rezultiralo serijom od 4:0, ali su gosti uspeli da sa linije penala prekinu (10:5).

Razleteli su se ‘crveno-beli’ po parketu, vidno motivisani i raspoloženi za igru. Nakon dva vezana poena Krke, Zvezda je uspela da veže 15 poena i dođe do ogromne prednosti od čak +18 (25:7). Igralo se dosta brzo sa velikim tempom i dosta tranzicije, što je više odgovaralo ekipi Janisa Sferopulosa. 

Tim sa Malog Kalemegdana je potpuno nadigrao Krku u ovoj deonici i imao kontrolu igre i nisu dozvolili gostima da dođu do daha. Na kraju prve četvrtine Zvezda je imala prednost od čak +20 (31:11).

DRUGA ČETVRTINA:

Ovaj deo meča započeo je trojkom Dejana Davidovca i zakucavanjem Smarta pa je domaćin napravio seriju od 5:0 (36:11). Sjajna igra Zvezde, koja je ‘razbila’ goste i stavila u skroz podređeni položaj. Uspeo je Radovanović da postigne trojku i zaustavi nalet ‘crveno-belih od 7:0 (38:14).

Ponovo je Radovanović pogodio trojku nakon što je Hanga jefitno izgubio loptu na svojoj polovini i dozvolio Krki da dođe do lakih poena. Odlično se pokazao Jago Dos Santos svojim asistencijama, ali je i Davidovac bio raspoložen za večerašnji susret, kao i Nemanja Nedović i Luka Mitrović.

Smart se takođe pokazao kao koristan na ovoj utakmici, a Zvezda je nastavila da melje protivnika, a u jednom trenutku je imala prednost od čak +31 (50:19). Uspeli su gosti da malo zaustave nalet ‘crveno-belih’ pa su napravili seriju od 8:0 (50:27). Ipak na kraju poluvremena tim sa Malog Kalemegdana je imao odličnu prednost od 56:27  i pokazao veliku razliku u kvalitetu

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter