0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

LAKŠI TRENING ZVEZDE PROTIV KRKE: Tim Janisa Sferopulosa ubedljiv protiv Slovenaca! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.24 u 20:33

 

Fanstatiča partija ‘crveno-belih’

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Krku u okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige u hali ‘Aleksandar Nikolić’ od 19 časova. Izabranici Janisa Sferopulosa su ostvarili pobedu ubedljvim rezultatom 110:57 i nastavili sa sjajnim partijama u regionalnom takmičenju. 

Najefikasniji je bio Džavonte Smart koji je postigao 24 poena, slede ga Jago Dos Santos sa 20 i Luka Mitrović 19. Kod gostiju najviše se istakao Cerkvenik koji je ubacio 9 koševa, kao i Macura Hamiloton 8.

PRVA ČETVRTINA:

Domaćin je bolje počeo utakmicu sa velikom energijom, ali je ekipa Krke pokazala da nije došla da se preda, već je uspela u određenoj meri da parira protivniku. Nastavila je Zvezda sa dobrom igrom, a to je rezultiralo serijom od 4:0, ali su gosti uspeli da sa linije penala prekinu (10:5).

Razleteli su se ‘crveno-beli’ po parketu, vidno motivisani i raspoloženi za igru. Nakon dva vezana poena Krke, Zvezda je uspela da veže 15 poena i dođe do ogromne prednosti od čak +18 (25:7). Igralo se dosta brzo sa velikim tempom i dosta tranzicije, što je više odgovaralo ekipi Janisa Sferopulosa. 

Tim sa Malog Kalemegdana je potpuno nadigrao Krku u ovoj deonici i imao kontrolu igre i nisu dozvolili gostima da dođu do daha. Na kraju prve četvrtine Zvezda je imala prednost od čak +20 (31:11).

DRUGA ČETVRTINA:

Ovaj deo meča započeo je trojkom Dejana Davidovca i zakucavanjem Smarta pa je domaćin napravio seriju od 5:0 (36:11). Sjajna igra Zvezde, koja je ‘razbila’ goste i stavila u skroz podređeni položaj. Uspeo je Radovanović da postigne trojku i zaustavi nalet ‘crveno-belih od 7:0 (38:14).

Ponovo je Radovanović pogodio trojku nakon što je Hanga jefitno izgubio loptu na svojoj polovini i dozvolio Krki da dođe do lakih poena. Odlično se pokazao Jago Dos Santos svojim asistencijama, ali je i Davidovac bio raspoložen za večerašnji susret, kao i Nemanja Nedović i Luka Mitrović.

Smart se takođe pokazao kao koristan na ovoj utakmici, a Zvezda je nastavila da melje protivnika, a u jednom trenutku je imala prednost od čak +31 (50:19). Uspeli su gosti da malo zaustave nalet ‘crveno-belih’ pa su napravili seriju od 8:0 (50:27). Ipak na kraju poluvremena tim sa Malog Kalemegdana je imao odličnu prednost od 56:27  i pokazao veliku razliku u kvalitetu.

TREĆA ČETVRTINA:

Tandem Crvene zvezde Mitrović-Nedović sjajno je funkcionisao, pa je Nemanja dva puta uputio asistenciju do Luke koji je postigao dva laka poena i nastavio sa odličnom igrom. Uzvratio je Radovanović sa linije penala nakon dva brza koša domaćih, ali su ‘crveno-beli’ predvođenim Mitrovićem bili nemilosrdni.

Ekipa Krke se i posle dominacije Zvezde nije predavala, pokušavala da se nadigrava sve vreme. Domaća ekipa je odavno rešila ovaj meč,  sada čuvaju samo razliku, a Gilespi i Hanga kradu loptu. Mitrović je potom krenuo ka košu, uputio pas prema Gilespiju, a on je hteo na zakucavanje, a potom  ga je Radovanović faulirao. Potom je imao slobodna bacanja i pogodio. 

Upisao je minute i Stefan Lazarević koji je imao šut sa linije penala i bio precizan oba puta (70:36). Nakon toga je Hanga došao do lakih poena, pošto je defanziva Krke loše reagovala. Imali su gosti odličnu akciju kada je Radovanović uputio prelep pas ka Cerkveniku koji je bio ispod koša i poentirao (72:38).

I ovaj period je pripao Zvezdi koja je dominirala parketom tokom čitavog susreta, a Jago je trojkom okončao treći period.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Poslednju deonicu je Lazarević započeo prvi poenima iz igre, a sa druge strane nakon izgubljene lopte Hange Krka je imala napada, ali se nisu lepo snašli. Međutim, imali su gosti dva slobodna koja su realizovali. Ponovo je Lazarević pogodio drugi put za redom, a u narednom napadu je Zvezda došla do lakih poena preko Jaga.

Uzvratila je Krka nakon dva vezana koša domaćina, kada je Hedelj pogodio trojku i došao svojih prvih poena na susretu. Zanimljivo je da su oba tima izjednačena bila po broju postignutih trojki, bez obzira na potpunu dominaciju ‘crveno-belih’. Videla se velika želja gostiju, ali je domaćin pokazao izuzetan kvalitet. 

Gilepsi je bio polovičan sa linije penala, ali je svojim poenima Zvezdu doveo na 100 postignutiih koševa. Na kraju su ‘crveno-beli’ rutinski odradili posao i ubedljivo pobedili Krku rezultatom 110:57.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter