1
Domaći fudbal

during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on September 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SUDIJSKI EKSPERT ISKLJUČENJU SEVERINE: ‘Ovde je moglo da prođe bez kartona!’

Objavljeno: 09.03.24 u 21:50

 ‘Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona.’

Fudblaeri Crvene zvezde Partizana su remizirali rezultatom 2:2 u 172. ‘večitom derbiji’ na stadionu ‘Rajko Mitić’ u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. ‘Crveno-beli’ su bili bliži pobedi, imali potpunu kontrolu igre tokom čitavog susreta, ali je golman gostiju Aleksandar Jovanović bio na visini zadatka i sprečio možda i katastrofu svog tima.

Bio je ovo odličan derbi posle dužeg vremena sa puno tempa i žustrine. ‘Crno-beli’ su čak ostali sa igračem manje pošto je glavni sudija Pavle Ilić pokazao drugi žuti karton Ksanderu Severina koji se bukvalno nije ni oznojio na ovoj utakmici. O ovoj odluci arbitra govorio je za Arenu Sport Zdravko Jokić, sudijski ekspert.

Igrači padaju, nije skok u pitanju, a ni sudija nije bio baš toliko blizu. Svi se pitamo šta se desilo, kako je došlo do faula, a čim se pitamo i dugo gledamo snimak, znači da nije jasno. Drugi žuti karton, pogotovo na derbiju, mora da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje šta se dogodilo. To ovde nije bio slučaj. Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona. Nama su na predavanjima govorili da karton mora „sam da izađe iz džepa“ – jasan je.

Smatra da Hvan nije trebao da dobije crveni karton nakon što je oborio Kalulua sa leđa.

-Dobra odluka sudije da bude samo žuti karton. Mora da se gleda kontrola lopte, raspored ostalih igrača. Ne može da se kaže da je fudbal Partizana imao očiglednu priliku za postizanje gola – rekao je.

Kod velike šanse Đige, koju je Jovanović odbranio, postavljalo se pitanje da li je u nastavku akcije trebalo da bude dosuđen penal za Zvezdu.

-Igrači Zvezde su više reagovali tu tražeći da je gol, da je lopta prešla gol-crtu. Klizeći start koji je potom usledio je bio za prekršaj, ali kada se zaustavi snimak vidi se da je lopta tada već bila van terena, a u tom slučaju faula nema – zaključio je Jokić.

4
3

1 Komentara

  1. Vic-Oglas:
    Traži se fudbalski sudija koji će malo bolje suditi derbi u našu korist, i dati crveni karton protivničkom igraču već u prvoj minuti. Nagrada 1000 eura. Šifra: Očajna Crvena Zvezda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter