0
Košarka

FOTO: Printscreen/Twitter

NIKOLA JOKIĆ JE GENIJE: Ovaj čovek nema konkurenciju – vezivanjem pertle nadmudrio protivnika! (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.24 u 12:19

Srbin mnoge ostavio bez teksta

Nikola Jokić, srpski košarkaš u NBA ligi, nastavlja da oduševljava navijače svojim igrama i izvanrednim potezima na terenu. Njegova sposobnost da vodi tim i donosi ključne odluke postala je nezaobilazna karakteristika njegovog igračkog stila. U nedavnom meču protiv Bostona, Jokić je još jednom pokazao svoju genijalnost.

Na oko pet minuta pre kraja treće četvrtine, došlo je do spornog momenta kada je lopta izašla u aut u duelu Džamala Mareja i Džejlena Brauna. Sudije su pogrešno dosudile aut u korist Seltiksa, ali je Jokić, imajući viziju situacije, odmah prepoznao grešku. Okrenuo se ka svom treneru, Majklu Melounu, i uputio zahtev za „čelendž“, međutim, Meloun je bio neodlučan.

U tom ključnom trenutku, Jokić je pokazao svoju inteligenciju. Prišao je mestu gde je Boston trebao da izvede aut i pravio se da vezuje pertlu, što je usporilo igru i dalo dovoljno vremena Melounu da pregleda snimak i posluša Nikolu. Na kraju, Meloun je odlučio da zatraži proveru. Ispostavilo se da je Jokić bio u pravu – napad je pripao Denveru.

 

Jokić je nastavio da dominira mečem, završavajući ga sa tripl-dabl učinkom i doprinoseći pobedi svog tima, Denver Nagetsa, koji su ostvarili 43. pobedu u 63 odigrana meča.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter