0
Evropske lige

goalkeeper Predrag Rajkovic during the UEFA EURO Qualifiers group G Season 2023/2024 match between Hungary and Serbia at stadium Puskas Arena on October 14, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NIKO KAO RAJKOVIĆ: Srpski golman u jednoj kategoriji dominira Starim kontinentom! (FOTO)

Objavljeno: 09.03.24 u 14:11

Čovek je postao specijalista

Predrag Rajković, srpski vratar, još jednom je potvrdio svoj status specijaliste za odbrane penala, impresioniravši fudbalski svet svojim bravurama u petak veče na meču protiv Barselone.

Na stadionu na kojem se susreće snaga i umetnost fudbala, Rajković je skinuo udarac sa bele tačke, zaustavljajući Ilkaja Gundogana i time zabeležio deveti odbranjeni penal u vrhunskim evropskim ligama.

Podaci sa sajta „Opta“, specijalizovanog za statistiku, otkrivaju da je Rajković neosporno najbolji golman u branjenju penala u pet najjačih evropskih liga u periodu od sezone 2019/20 do danas. Njegova izvanredna sposobnost reakcije i čitanja protivničkih udaraca sa 11 metara stavljaju ga u vrhunski rang vratara.

Nažalost, i pored impresivnog pojedinačnog učinka Rajkovića, njegova ekipa, Majorka, nije uspela da izbegne poraz od Barselone, s rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je mladi Lamin Jamal, ostavljajući Rajkovića i njegov tim s gorčinom poraza i osjećajem nepravde nakon hrabre borbe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter