0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MARAKANA JE ŽELJNA GOLOVA: Kako je sport izgledao kada smo poslednji put videli više od dva gola na derbiju na stadionu Zvezde?! (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.24 u 12:37

Davne 2019. godine je poslednji put viđeno 3+ na Marakani

Danas sećamo se prošlih vremena kada su večiti derbiji između Crvene zvezde i Partizana bili pravi fudbalski spektakli. Iako je najčešći rezultat bio 1:1 kroz istoriju, bilo je mečeva u kojima su mreže tresle više od dva puta, donoseći navijačima uzbuđenje i pravi fudbalski spektakl.

Nekada su nas „Večiti“ navikli na izostanak golova i dinamične igre, ali pred današnji derbi malo ko će se setiti poslednjeg prvenstvenog meča na stadionu „Rajko Mitić“ koji je kladioničarskim rečnikom ocenjen kao 3+.

Taj meč desio se u aprilu 2019. godine, kada je Zvezda slavila sa 2:1, a od tada su prošle skoro pola decenije bez značajnijih promena. Derbi je postao poznat po svojoj izuzetnoj napetosti, ali često nedostatku akcije i golova.

Zbog toga, dolazimo do jednostavnog pitanja: kakav je svet bio, ali i sport kada je poslednji put u prvenstvenim mečevima između Crvene zvezde i Partizana na Marakani viđeno više od dva gola?

  1. Korona nije postojala
  2. Liverpul je i dalje čekao titulu u PL, gotovo dve decenije, a Klop nije imao nijedan trofej sa Redsima.
  3. Karlo Anćeloti i Napoli protiv Zvezde u Beogradu
  4. Denver je bio pet godina van doigravanja, deceniju bez pobede u plej-of seriji.
  5. Milijaš bio kapiten Crvene zvezde, dok je Radnički Niš završio ispred Partizana na tabeli Superlige
  6. Teo i Bjelica zarađivali koliko i Dončić u NBA
  7. Crvena zvezda i Partizan, dva najveća beogradska kluba, igrali su u Evrokupu
  8. Novak Đoković imao je 15 Gren Slem titula, što je bio impresivan uspeh, iako je bio nekoliko titula manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. 

Ovako je izgledao taj „famozni“ poslednji večiti derbi sa više od dva pogotka.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter