0
Domaći fudbal
FK Partizan - FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

(ANKETA) PRAZNIK SRPSKOG FUDBALA: Crvena zvezda ili Partizan, ko će slaviti u 172. večitom derbiju? (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 09.03.24 u 09:28

Dugo vremena najveća utakmica našeg fudbala nije bila ovako praćena

Kompletna javnost u Srbiji je danas usmerena na meč koji bi mogao dosta toga da prelomi u borbi za šampiona Superlige, naravno reč je o 172. večitom derbiju.

Ovaj sudar će početi u 17 časova na stadion „Rajko Mitić“ gde će Crvena zvezda biti domaćin svom ljutom rivalu ekipi Partizana u trenutku ga gosti drže čelo tabele.

Situacija je takva da crno-beli vode u srpskom prvenstvu sa 59 bodova, dok crveno-beli imaju samo bod manje i nadaju se da bi pobedom mogli da se vrate na vrh.

Standings provided by Sofascore

U prethodnom duelu večitih rivala, odigranom na stadionu Partizana crno-beli su slavili sa 2:1 čime su potvrdili sjajnu formu koju su imali u tom trenutku, dok su posledice ovog 171. derbija izazvale turbulenciju u Ljutice Bogdana.

Taj poraz je bio „kap koja je prelila čašu“ za upravu Crvene zvezde koja je odlučila da rezreši dužnosti dotadašnjeg trenera prvog tima Baraka Bahara koji je bio veliko razočarenje za navijače i ljude iz rukovodstva aktuelnog prvaka Srbije.

Na oduševljenje zvezdaške javnosti na Marakanu se vratio najuspešniji trener u novijoj istoriji kluba Vladan Milojević, koji nije ni razmišljao kada je stigao poziv.

Vladan Milojević (FOTO: Starsport)

Nakon odrađenih priprema Crvena zvezda je zaigrala zaista bolje, krenula je da ređa pobede, a odbrana iako još uvek nije potpuno dovedena na Milojev nivo deluje dosta bolje.

Što se Partizana tiče liderska pozicija je održana pobedama, koje realno nisu bile toliko lako izvojevana posebne one u Surdulici protiv Radnika i u Ivanjici protiv Javora, ali su izvojevane i to je najvažnije za crno-bele.

Crvena zvezda će jasno biti favorit u ovom duelu, pre svega zbog širine igračkog kadra, domaćih navijača i realnog kvalitetnijih igrača, ali to naravno neće biti bitno u derbiju koji donosi posebne emocije i pritisak.

Partizan sa druge strane ima ustaljen tim, uigranu postavu koja se veoma retko ili minimalno menja što svakako donosi veću sigurnost, a bitan faktor je i Igor Duljaj, koji je očigledno kupio poverenje Grobara svojim zalaganjem i pristupom.

Igor Duljaj (FOTO: FK Partizan)

Nažalost, iskustvo prethodnih godina nam govori da uprkos činjenici da je ovo najvažnija utakmica u srpskom fudbalu, kvalitet igre obično nije na najvišem mogućem nivou.

Mnogo je razloga za tako nešto. Na prvom mestu rezervisanost trenera, koja je dovela do toga se stvara utisak da je mnogo bitnije ne izgubiti meč, nego agresivnijom igrom u napadu malo rizikovati i pobediti, pa smo usled toga imali dosta derbija koji su okončani najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Sve u svemu, najave da je na Marakani rasprodato više od 40.000 ulaznica i da će tribine biti pune ulivaju nam nadu da ćemo danas gledati spektakl na terenu.

Ostaje pitanje šta bi mogao da bude konačan ishod 172. večitog derbija?

Šta će biti ishod 172. večitog derbija?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter