0
Domaći fudbal

FOTO: Radnički Niš

KOD NIŠLIJA NEMA PANIKE: ‘Ovo nije trka na 100 metara!’

Objavljeno: 08.03.24 u 19:51

Izuzetno bitna utakmica za njih.

Nakon poraza na svom terenu od ekipe Radnika u prethodnom kolu, pred igračima Nikole Trajkovića sada je zadatak da se protiv još jednog od direktnih konkurenata na tabeli popravi utisak i eventualno upiše bod ili sva tri.

“Od prethodne tri slične utakmice, dve smo uspešno ostavili iza sebe, nažalost, na prošloj nismo uspeli da nastavimo taj pobednički niz. Desilo se protiv Radnika možda i naše najbolje prvo poluvreme u poslednjih nekoliko utakmica, ali nismo iskoristili svoje šanse. Radnik je iz prve poluprilike dao gol i utakmica je krenula nizbrdo. Razgovarali smo, takve stvari ne smeju da nam se dešavaju. I jesenas nam se dešavalo da primimo prvi gol, ali smo uspevali da se vraćamo u utakmicu, a protiv Železničara ne smemo da ulazmo u bilo kakvu nervozu. Razgovarali smo i skautirali protivnika, očekuje nas slična utakmica kakvu smo imali nedavno protiv IMT-a – veštačka podloga, brz teren, motivisana, brza, mlada ekipa. Svake sekunde moramo da budemo koncentrisani, da iskortistimo naše prilike i pokušamo da dobijemo utakmicu”, – započeo je Trajković.

Nastavio je strateg Nišlija da govori o potrebnoj koncentraciji i kontinuitetu ekipe.

“Moramo da sve dobre aspekte iz prethodnih pobeda i prvog poluvremena sa Radnikom iskoristimo i ponovimo, a da greške otklonimo. Ovo nije trka na 100 metara, već maraton. Imamo još nekih petnaestak utakmica do kraja, moramo biti pravi u svakoj narednoj. Krenuli smo u drugu polusezonu sa pretposlednjeg mesta, pobedili smo neke od direktnih rivala i prestigli ih. Mi smo sada na tabeli bolje pozicionirani nego na kraju prethodne sezone i za tri mesta bolje nego na kraju prve polusezone. Zato ne treba da nas hvata panika, idemo korak po korak, da ovo drugo poluvreme ostavimo iza sebe da se nikad ne ponovi, a prvo da nam bude model”, kazao je trener Radničkog.

Ekipa Železničara je, čini se, u potpunosti skenirana.

“Igraju ofanzivan fudbal, napadaju u svih pet koridora, defanzivno nekada ostavljaju prostora iza svoje zadnje linije. Mi ne smemo da im damo puno prostora za igru, moramo da vršimo konstantan pristisak na loptu, da nam transformacije po osvojenoj lopti budu brze, da pokušamo da ih tako ugrozimo iz tranzicija. Ni ne pomišljamo da se samo branimo, imamo ozbiljan ofanzivni potencijal koji treba ispoljimo na terenu i probamo da utakmicu dobijemo”, zaključio je trener Radničkog.

Meč na stadionu SC Mladost u Pančevu zakazan je za 19 časova, a glavni sudija će biti Jovan Šegrt iz Beograda.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter