0
Košarka

FOTO: Twitter/Denver Nuggets

KAKO SE ČOVEK IZBLAMIRAO: Arenas za lošu odbranu u NBA okrivio igrače iz Evrope – ‘Moramo ih se otarasiti!’

Objavljeno: 08.03.24 u 18:51

Šta priča ovaj čovek!?

Nekadašnji NBA as Gilbert Arenas imao je jednu krajnje neverovatnu izjavu.. On je za lošu odbranu u NBA ligi odlučio da optuži, ni manje, ni više nego igrače iz Evrope.

‘Znam šta bi NBA trebalo da uradi – da se otarasi Evropljana. Odbrana se uči na koledžu. Na koji koledž idu Evropljani? Nisu dovoljno dobre atlete, niti su brzi niti skočni. Oni su slabost u odbrani. Imamo 150 Evropljana u ligi, a nijedan od njih nije vrhunski defanzivac. Samo Rudi Gober i Janis Antetokumpo se izdvajaju. Svi osim njih su isključivo napadački nastrojeni.’ – rekao je legendarni Arenas, koji potom dodaje:

‘Nema više agresivnosti u NBA ligi i na taj način su se otvorili Evroligi. Kada su stranci počeli da dolaze u Sjedinjene Američke Države bilo im je preteško i bili su loši, a onda su im prilagodili pravila. Nisu to uradili zbog Amerikanaca, već da bi ligu učinili globalnom. Zato, kada kažu da su Evropljani ‘glavni’ u NBA, zbog čega mislite da je to slučaj? Više trojki, dodavanja, kretnje bez lopte… to nije naš stil – to je evropska košarka’ – zaključio je Arenas.

0
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter