0
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆ RUŠI SVE PRED SOBOM: Nikola novim tripl-dablom srušio najjači tim u ligi i došao do rekorda! (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.24 u 08:07

Srbin nastavlja da pomera granice

Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do pobede nad Boston Seltiksima rezultatom 115:109 u napetom meču koji je potvrdio dominaciju srpskog košarkaša u NBA ligi. Jokić je ostvario još jedan impresivan tripl-dabl sa 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija, demonstrirajući svoju izuzetnu all-around igru.

Iako su košarkaši Bostona pokušali da se vrate u igru, Jokićeva moć bila je previše za njih. Srpski centar je već na poluvremenu imao sjajne brojke – 20 poena, šest skokova i pet asistencija, najavljujući da će ovo biti nezaboravan meč. U trećoj četvrtini kompletirao je dabl-dabl, a u poslednjoj je stigao do dvocifrenog broja asistencija.

Ovo je bio Jokićev 20. tripl-dabl u sezoni, čime je postao četvrti igrač u istoriji sa najmanje dva takva dostignuća. Prethodno su to uspeli Oskar Robertson pet puta, Rasel Vestbruk četiri, a Vilt Čemberlen takođe dva puta.

Denver je ušao u poslednju deonicu sa dvocifrenom prednošću, ali je Boston uspeo da se približi na samo tri poena zaostatka, stvarajući dramatičnu završnicu. Ipak, Jokić je sačuvao hladnu glavu, zaradio tehničku zbog svađe sa sudijom, ali zatim pogodiona 1.20 do kraja meča, osiguravajući pobedu za Denver.

Džamal Marej je bio drugi najbolji u Denveru sa 19 poena i osam asistencija, dok je Gordon dodao 16 poena i devet skokova. S druge strane, Džejlin Braun je bio nezaustavljiv za Boston sa 41 poenom i 13 skokova, dok su i Porzingis i Tejtum pridoneli dobrim partijama.

Denver Nagetsi sada imaju sedam pobeda u poslednjih osam mečeva, potvrđujući odličnu formu nakon Ol-star pauze. Trenutno su izjednačeni sa Oklahomom na 43 pobede, dok Minesota vodi sa 44 pobede nakon trijumfa nad Indijanom rezultatom 113:111.

58
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter