10
Fudbal

FOTO: FSS

(ANKETA) IZDAJA SVILARA NE DOTIČE PIKSIJA: Srbija ima prvoklasne golmane, ali ko treba da bude broj jedan?

Objavljeno: 08.03.24 u 11:15

Selektor je na slatkim mukama

Kompletnu javnost u Srbiji je šokirala odluka Mileta Svilara da na jedan krajnje sramotan način odjavi zemlju svojih predaka i odluči da je bolje braniti za neku stranu državu koja nije njegova.

Čuvar mreže Rome bio je na spisku selektora Orlova, Dragana Stojkovića Piksija, za predstojeće prijateljske mečeve protiv Rusije i Kipra u okviru priprema za EURO koji se ovog leta održava u Nemačkoj.

Ipak, čini se da ova izdaja neće mnogo uzdrmati Piksija s obzirom da Srbija ima zaista kvalitetne golmane, od kojih neki imaju ozbiljan potencijal za napredak kao što je Đorđe Petrović.

Još od Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine prvi golman nacionalnog tima bio je Vanja Milinković-Savić čuvar mreže Torina, koji se sjajno pokazao na Mundijalu, ali je nakon toga možda imao nekoliko slabijih utakmica, ipak on je bio jedan od ključnih igrača zbog kojih su se Orlovi plasirali na EURO.

Tu je naravno i Predrag Rajković, koji je već ustaljena rezerva kod Piksija. Nekadašnji prvak Evrope i sveta za mlađim selekcijama Srbije odlično brani u dresu Majorke i jasno je da bi možda mogao da se vrati na mesto prvog golmana.

Srbija sigurno u budućnosti polaže nade u sada standarnog prvog golmana Čelsija, Đorđa Petrovića. Ovaj momak ima tek 24 godine ponikao je u Čukaričkom, a dobre partije u MLS ligi su ga preporučile londonskim Plavcima, koji su očigledno zadovoljni njegovim partijama.

Ostaje pitanje, koga bi od ove trojice golmana Piksi trebalo da odredi kao prvog čuvara mreže za EURO?

Ko treba da bude prvi golman reprezentacije Srbije!
  • Đorđe Petrović (63%, 742 Glasova)
  • Vanja Milinković-Savić (25%, 293 Glasova)
  • Predrag Rajković (12%, 146 Glasova)

Ukupno glasalo: 1.181

Loading ... Loading ...
100
27

10 Komentara

  1. Bolje nek ide,kad ne voli Srbiju.Od sada če biti izdajnik.To je tako ,kad jednom izdaš,ti si za uvek izdajnik.Ako više voli Belgiju od Srbije,to je njegova stvar ,ali da zna da mu ovde više mesta nema.A nema mi ni tamo.Kaf se Kurtoa vtati,videče šta je čovek drugog reda.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakva izdaja.Igra tamo gdje je rodjen.Licna je stvar njegova odluka za koga ce igrati.Ostavite se vise tih demagoskih i anticiviliz., pojmova 19 i 20 stolj.,tipa-„domovina,izdaja,nacija,vjera,svi na okup…“

    2
    0
    Odgovori
  3. Treba i njega razumeti! Što da budeš četvtti kod nas ako možeš biti prvi u Belgiji.Mamili smo ga ubedjivali ali nije dobio šansu.A verovatno i ne bi jer imamo jaku konkurenciju.On je rodjen tamo,njemu je Belgija više domovina nego Srbija.Treba ga pustiti,nek mu je sa srećom!!!

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter