7
Evroliga

FOTO: Twitter@ASMonaco_Basket

ZVEZDO NISI TI ZA OZIBLJAN LEVEL EVROLIGE: Monako peške dobio šampiona Srbije! (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.24 u 20:52

Pala Zvezda bez ispaljenog metka u Monaku, Delije su sigurno duboko nezadovoljne ovom partijom.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u ‘Kneževini’ ekipi Monaka u okviru 28. kola Evrolige večeras od 19 časova. Gosti su bolje ušli u susret, ali su izabranici Saše Obradovića uspeli da se konsoliduju i praktično diktiraju tempo od tog momenta pa do kraja.

Knaževi su na svom terenu odradili posao, a rezultat je bio 98:80.

Utisak je da crveno-beli nisu baš na nivou ekipe koja može da parira van svog parketa jednoj od deset najboljih ekipa Evrope, a zaista je poražavajuće da pored pompeznih i istorijskih najava, crveno-beli prestaju da budu faktor u eliti već startom proleća već praktično sedam godina

PRVA ČETVRTINA:

Domaća ekipa je bolje otvorila susret Majk Džejms je asistirao do Motejunasa koji je poentirao. Na drugoj strani je Zvezda uzvratila preko Luke Mitrovića koji je doveo susret do egala (2:2), a Rokas Gedraitis je doveo srpski tim do vođstva (5:2). Imali su ‘crveno-beli’ lake poene i brz odgovor na dobru igru Monaka.

Mitrović je bio raspoložan od samog početka utakmice, koji je nakon izjednačenja ‘Kneževa’ doveo ponovo Zvezdu u vođstvo (9:7).  Monako se nije tek tako predavao, pa su došli do dva laka i brza poena i imali seriju od 4:0 i došli do izjednačenja (11:11). Tim sa Malog Kalemegdana je igrao odličnu timsku košarku tokom čitave prve deonice.

Crveno-beli’ su uglavnom imali prednost u ovom delu susreta, i inicijativu je bila na njihovoj strani. Takođe i defanziva srpske ekipe ja bila na visini zadatka. Međutim, na dva minuta pred kraja prve četvrtine Monako je preuzeo kontrolu igre i prešao u vođstvo, a na kraju ovog dela utakmice izabranici Saše Obradovića su imali prednost od 25:17.

DRUGA ČETVRTINA:

Ovaj deo meča Zvezda otvorila trojkom Adama Hange i smanjila prednost Monaka na 25:20. Odličan nalet ‘crveno-belih’ na početku druge četvrtine, pošto je napravila seriju od 6:0 (25:23), a Jago je pogodio drugu trojku za redom za goste. Domači su nastavili sa dobrom igrom, a Džejms je igrao na vrhunskom nivou.

Odlična igra ‘crveno-belih’ se ugasila i Monako je preuzeo inicijativu i diktirao tempo tokom čitave druge deonice. Na pet minuta do kraja poluvremena ‘Kneževi’ su stvorili prvu dvocifrenu prednost od +11 (36:25) i upotpunosti nadigrali Crvenu zvezdu. Uspeo je Jago ponovo da spusti prednost na jednocifrenu, nakon što se lepo snašao posle solo prodora i dodatnog slobodnog bacanja.

Takođe i Lazarević je dao trojku i Zvezda je spustila na -5 (36:31). Na četiri minuta do kraja Majk Džejms je ispisao istoriju i oborio rekord Vasilisa Spanulisa i postao najbolji strelac Evrolige u istoriji. Monako je ipak bio bolji protivnik u prvom delu i na odmor je otišao vođstvom od 46:38.

Na početku drugog poluvremena crveno-beli su dali neke obećavajuče znake života, ali praktično s rosterom od pet ili šest ozbiljnih igrača u sastsavu, nije se moglo ozbiljnije suprostaviti jednoj od najtalentovanijih ekipa Evrope.

Parktično su Beograđani poveli sredinom treće deoncie, ali u onom periodu kada Lazić, Hanga, Bolomboj, Jago, Gedraitis ili Mitrović moraju da odmore, tako prestaje i da postoji ozbiljan otpor, pa je Monako do kraja treće deoncie uspeo da vrati ubeljivu prednost.

Najbolji pojedinac na meču u redovima Zvezde bio je Luka Mitrovič sa 18 poena i 10 skokova, dok je Jago Mateus dodao 16.

Standings provided by Sofascore

 

8
5

7 Komentara

  1. Sramota kako se loše bore za svoj klub i Srbiju.Ne zna se ko je od koga gori.A ni trener Grk nije bolji od njih.Razočaravajuće.

    2
    1
    Odgovori
    • imas jednog pleja. ali zato si se zjebo pri prelaznom. da ne pricam o fizickoj spremi i kondicionom koji ne dobija otkaz iz sezone u sezonu.

      1
      2
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter