0
Boks

FOTO: BSS

ZAHUHTAVA SE U KVALIFIKACIJAMA ZA OI 2024: Velike šanse za nove olimpijske vize srpskog boksa u Busto Arsiciju! (FOTO)

Objavljeno: 07.03.24 u 09:28

Prava borba tek predstoji

Zahuktava se u Busto Arsiciju na kvalifikacijama bokserki i boksera za Olimpijske igre. Srbija je u Italiju došla sa sedmoro predstavnika, na početku petog kvalifikacionog dana ih ima šestoro u igri za olimpijsku vizu.

Već dve pobede u kvalifikacijama ostvario je Dušan Veletić i tačno je na pola puta do Pariza. Prvo je bio bolji od Kristijana Salseda Kodacija, Kolumbijca kojem je za dlaku izmakao plasman na Igre preko Panameričkih igara, a onda i litvanskog boksera Jonasa Jazevičijusa. On će se za meč koji odlučuje o vizi boriti sa starim znancem, Hrvatom Lukom Pratljačićem.

– Sve je prošlo super, imam malu posekutinu na glavi, ali nema veze, preživeću. Prvi meč u Busto Arsiciju sam imao protiv sjajnog Kolumbijca, trećeplasiranog na Panameričkim igrama, tamo je izgubio 3:2 od Brazilca koji se kvalifikovao na Olimpijske igre. Porazio sam jednog od favorita u svojoj grupi, a onda i Litvanca u sredu. U sledećoj, pretposlednjoj rundi boksujem protiv Luke Pratljačića, mog drugara iz Hrvatske. Ako porazim njega, čeka me borba za medalju i plasman na Igre – izjavio je Veletić u Busto Arsiciju.

FOTO: BSS

Sem Veletića, pobede su u Italiji ostvarili Nina Radovanović i Aleksej Šendrik, po jednu. Prvog dana takmičenja je Radovanovićeva bila bolja od Gemini Čan Čing Man iz Hong Konga, a Šendrik od Ukrajinca Danila Zamorila. Jedina srpska reprezentativka koja je izgubila u Busto Arsiciju je Anđela Branković, sada podrška nacionalnom timu uz Nataliju Šadrinu. Ruskinja sa srpskim pasošem je uz reprezentaciju u Italiji mada je na Evropskim igrama u Krakovu prošle godine obezbedila učešće na Olimpijskim igrama.

Šendrik se u četvrtak vraća u ring, u večernjoj sesiji će boksovati protiv Grka Steliosa Kirsanidisa, a on je u prvoj rundi bio bolji od Ahmeda Tebaija iz Tunisa. Šendriku su za plasman na Igre potrebne još tri pobede u Italiji, kao i Sadamu Magomedovu koji u četvrtak uveče prvi put ulazi u ring s Nemcem Tajronom Kofi Amoom.

FOTO: BSS

Tri pobede za Olimpijske igre treba da ostvari i Sara Ćirković, najveći srpski bokserski talenat prvi meč imaće u jutarnjoj sesiji u četvrtak. Sara bi vizom za Pariz kompletirala seriju velikih uspeha pošto je krajem 2022. osvojila Svetsko prvenstvo za juniore, a onda krajem prošle i Evropsko prvenstvo za mlađe seniore.

Milena Matović će u Busto Arsiciju takođe pokušati da obezbedi plasman na najveće sportsko takmičenje, za šta su joj potrebne tri pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter