0
Fudbal

Dragan Dzajic Jovan Surbatovic Fudbalski Savez Srbije, FSS, skupstina Beograd, Srbija, Jul 20. 2023. PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

SRBIJA ŽELI DOMAĆINSTVO VELIKOG TAKMIČENJA: Moguća saradnja sa Albanijom! (FOTO)

Objavljeno: 07.03.24 u 11:25

Lepe vesti za srpski fudbal

Fudbalski Savez Srbije je u pregovorima da domaćinstvo Evropskog prvenstva za mlađe kategorije postane stvarnost u skorijoj budućnosti.

Srbija već duže vreme izražava želju da bude domaćin značajnih fudbalskih događaja pod okriljem UEFA-e. Prema izveštaju Informera, Fudbalski Savez Srbije zvanično je podneo kandidaturu za domaćinstvo Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine 2027. godine.

Nenad Bjekovic i Dragan Džajić (FOTO: Starsport)

Izvori navode da kandidatura Srbije ima solidne šanse za odobrenje, ali postoji mogućnost da UEFA predloži zajedničko organizovanje prvenstva sa Albanijom.

Ukoliko do toga dođe, Srbija bi prihvatila tu preporuku iz Niona. Saradnja između Srbije i UEFA-e, posebno od kada je na čelu Aleksander Čeferin, postala je sve čvršća. Čeferin je često posetio Srbiju, a nedavno je boravio u Beogradu gde je najavio mogućnost da Srbija dobije organizaciju finala Lige Evrope ili Lige Konferencije.

FOTO: FSS

Realizacija ovih planova zahteva izgradnju Nacionalnog stadiona, što je već u planu u Surčinu. Prema najavama državnih zvaničnika, stadion sa kapacitetom od 52.000 mesta mogao bi biti izgrađen do 2025. godine.

4
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter