0
ATP

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 05: Novak Djoković of Serbia during the finals match against Grigor Dimitrov of Bulgaria on day seven of the Rolex Paris Masters at Accor Arena in Bercy on November 05 in Paris, France (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

RETKA LISTA NA KOJOJ NOVAK NIJE NAJBOLJI: Iznenadićete se kada vidite ko je na prvom mestu!

Objavljeno: 07.03.24 u 10:57

Đoković zauzima „tek“ sedmu poziciju

Statistički podaci o riternerima na Turu privlače pažnju, a na vrhu liste nalazi se ime koje je iznenađenje – Britanac Džek Drejper.

Iako se nalazi na 37. mestu na svetskoj rang listi, Drejper osvaja impresivnih 32,6% poena na protivnikov prvi servis, dok je njegov učinak još bolji na drugi servis rivala, sa osvojenih 52,8% poena.

Šampion Australijan Opena Janik Siner zauzima drugo mesto na ovoj listi, dok je treći Karlos Alkaraz, a četvrti Sebastijan Baes.

Danil Medvedev i Aleks de Minor slede iza njih, dok je na sedmoj poziciji Novak Đoković, koji je po mnogima smatran najboljim riternerom svih vremena.

Važno je napomenuti da je Novak ove sezone nastupao samo na Australijan Openu, gde je doživeo iznenađujući poraz u polufinalu, što može uticati na njegovu poziciju na listi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter