0
Evroliga

Majk Džejms i Nemanja Nedović (FOTO: Starsport)

MAJK DŽEJMS JURI ISTORIJU EVROLIGE: Zvezda u Kneževini započinje seriju teških utakmica! (FOTO)

Objavljeno: 07.03.24 u 10:36

Mogu li crveno-beli da iznenade tim Saše Obradovića?

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova gostuju ekipi Monaka u okviru 28. kola Evrolige.

Crveno-beli idu na noge ekipi Saše Obradovića i to kao treći najslabiji tim lige sa 10 pobeda i 17 poraza.

Iako su priče o prolasku u doigravanje i dalje moguće, niz neuspeha čini ih manje realnim. Ipak, postoji mogućnost da se taj scenario desi, mada je to trenutno više u domenu teorije.

Zvezdu pred utakmicu protiv Monaka muče i povrede nekoliko ključnih igrača, što dodatno otežava situaciju.

 

Trener Janis Sferpulos nije poveo na put petoricu igrača: Miloša Teodosića, Nikolu Topića, Dejana Davidovca, Dalibora Ilića i Treja Tompkinsa. Ipak, ima dovoljan broj iskusnih igrača da se suprotstavi favorizovanom domaćinu.

Grk se može osloniti na igrače poput Hange, Bolomboja, Mitrovića, Jaga i Nedovića, uz podršku Lazića, čiji je doprinos ove sezone bio neosporno važan. Međutim, postavlja se pitanje o kvalitetu ostalih igrača poput Gilespija, Smarta, Tobija i Lazarevića, koji nisu doneli značajniji doprinos Zvezdi ove sezone.

Takođe, bitno je napomenuti da Majk Džejms večeras juri rekord Evrolige po kome bi postao igrač sa najvećim brojem postignutih poena u istoriji Evrolige, a za to mu je potrebno 12 poena. 

 

Nakon gostovanja u Monaku, Zvezdu očekuju tri uzastopna meča pred domaćom publikom. To će biti prilika da se popravi učinak u Evroligi, iako su rivali veoma jaki, pa ni domaći teren ni kompletna postava ni sreća ne garantuju pobede.

U naredna tri kola, Zvezda će ugostiti sve glavne kandidate za završni turnir: Makabi, Virtus i Panatinikos. Dok se sezona bliži kraju, navijači shvataju da je ova sezona delimičan promašaj, ali igrači imaju još prilike da pokažu svoju snagu.

Utakmica protiv Monaka biće test karaktera ekipe i sposobnosti da se odigra dobra utakmica i u teškim trenucima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter