0
Evroliga

Mike James during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and AS Monaco at Stark Arena on January 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČOVEK KOJI NIJE UZEO NIŠTA: Majk Džejms je kralj fantomskih rekorda i simbol gubitničkog mentaliteta!

Objavljeno: 07.03.24 u 23:39

Stavljanje sebe ispred tima donosi rekorde, ali ne i trofeje.

U toku je susret 28. kola Evrolige između košarkaša Monaka Crvene zvezde u ‘Kneževini’ koji je počeo od 19 časova. Ovaj duel je poseban za igrača domaćeg tima Majka Džejmsa pošto je oborio rekord Spanulisa i postao najbolji strelac najelitnijeg kontientalnog takmičenja u istoriji. 

Ipak, Amerikanac je živi dokaz da je apsolutno jezivo loš za celokupni tim u velikom broju navrata, a njegov kabinet trofeja je, u odnosu na timove u kojima je igrao, jeste izuzetno skroman, gde je za praktično deceniju evropske košarke uspeo da odigra tačno nula finala.

Kada povučemo paralele sa Vasilisom Spanulisom, koga je upravo prestgao večeras, i više je nego očigledno koliko Majk nije lider, čak štaviše, neviđeno je štetan za svoj tim kada se lomi u najvažnijim trenucima sezone.

Naime, da ironija bude još veća, Džejms je upravo prošle godine na F4 i pored ogromne prednosti Monaka na poluvremenu protiv Olimpijakosa, uspeo da sam ubaci ekipu u kontraritam u drugom poluvremenu i tako potpuno uništi šanse svojim saigračima da igraju veliko finale Evrolige, i glatko izgube taj meč.

U suštini, konstantnost je tu, ali ipak Majk Džejms iako je velikan evropske košarke, definitivno je miljama iza pravih velikana koji su sami rešavali mečeve, jer vrhunski košarkaš se postaje, ali pobednik se rađa.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter