2
Domaći fudbal

Fudbal UEFA Europa League season 2014-2015 Play-Off Partizan v Neftci Goalkeeper Sasa Stamenkovic (R) Beograd, 08.21.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIVŠI GOLMAN ZVEZDE BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Večiti derbi je više prijateljska utakmica, razočaran sam!“

Objavljeno: 07.03.24 u 11:50

Nije štedeo reči sadašnji golman lučanske Mladosti

Uoči 172. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, koji će se odigrati u subotu od 17 časova na stadionu „Rajko Mitić“, bivši golman crveno-belih, Saša Stamenković (39), izneo je svoje mišljenje o trenutnoj atmosferi u srpskom fudbalu.

Stamenković je istakao da je ova svetkovina srpskog fudbala izgubila čar zbog nedavnog događaja na Kipru. Naglasio je da derbi više ne nosi istu težinu kao ranije, već je postao kao prijateljska utakmica.

Večiti derbi za mene više nema taj status – već prijateljske utakmice. Zašto? Zbog zajedničkog povratka sa priprema fudbalera Zvezde i Partizana, a bore se za titulu… Ta slika u mojoj glavi mi ne dozvoljava da gledam više derbi na taj način. Potpuno je razumljivo da Mladost iz Lucana i Želja iz Pančeva budu u istom avionu, ali Zvezda i Partizan? Nikako ne – rekao je Stamenković u intervjuu za Meridian sport

Fudbal, Jelen super liga, sezona 2010/11.Derby, Derbi.Crvena Zvezda Vs. Partizan.Goalkeeper Sasa Stamenkovic.Belgrade, 23.10.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bivši golman Zvezde je učestvovao u čak 15 derbija protiv crno-belih tokom svoje karijere, ali nikada nije uspeo da pobedi. Ipak, Stamenković ističe da mu dueli u crveno-belom dresu ostaju u sećanju po dominaciji navijača Delija na tribinama, dok je situacija na terenu često bila izazovna.

U tom periodu je Partizan bio mnogo bolji od nas što se tiče rezultata. Pamtim derbije najviše po dominaciji Delija na tribinama, a problema je bilo toliko da bi ova priča potrajala znatno duže – kaže kroz smeh popularni Stameni. 

Sasa Stamenkovic Scepovic UEFA Europa League, Group stage, FK Partizan – Neftci FK, .Belgrade, Serbia, Thursday, September 20, 2012. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com)

Stamenković je svoj fudbalski put proveo na Marakani od jula 2008. do jula 2011. godine, gde je odigrao 86 utakmica i osvojio Kup Srbije u sezoni 2009/10. Nakon pauze, vratio se u srpski fudbal u martu 2023. godine, kada je postao novi čuvar mreže lučanske Mladosti.

4
6

2 Komentara

  1. Kakvu mržnju seje ova debil…treba ga zauvek oterati iz Sporta…Majka mu se nije obradovala kada ga rodila, koliki je skot

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter