3
Košarka

Nikola Milutinov during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

SRAMNA ODLUKA FIBA: Međunarodna košarkaška federacija udarila veliki šamar srpskoj košarci!

Objavljeno: 06.03.24 u 22:34

Jedna zaista skandalozna vest

FIBA je nedavno otkrila imena sudija koji će preuzeti odgovornost za odlučujuće trenutke na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu, izazivajući raznolike reakcije u košarkaškoj zajednici. Nažalost, spisak ne obuhvata nijednog srpskog sudiju, dok će Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija imati svoje predstavnike u sudijskom timu.

Među odabranim 40 sudija, 19 njih već ima iskustvo sudijskog rada na prethodnim Olimpijskim igrama, što ukazuje na visok nivo njihove stručnosti. Ovi arbitri dolaze iz 29 različitih zemalja, što doprinosi međunarodnom karakteru takmičenja.

Pre nego što krenu u Pariz, sudije će proći kroz intenzivan dvonedeljni program obuke koji obuhvata analitički deo, fizičku pripremu i rad na mentalnoj snazi. Cilj je osigurati da arbitri budu potpuno spremni za sve izazove koje će susresti tokom turnira.

Prva faza takmičenja, odnosno mečevi po grupama, održaće se u Lilu na stadionu Pjer Murua. Borbe za medalje zakazane su u hali Bersi, obezbeđujući raznovrsno iskustvo za igrače, trenere i navijače širom sveta. Konačan izbor sudija koji će putovati na Olimpijske igre u Parizu biće donet na osnovu rezultata njihovih provera tokom obuke, što će dodatno pojačati očekivanja za spektakularan košarkaški događaj.

5
10

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter