0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@SportingCP

SPORTING SPASILE STATIVE: Atalanta bombardovala Lavove iz Lisabona, ali uzalud!

Objavljeno: 06.03.24 u 22:11

Sve će biti odlučeno u Bergamu

Uzbudljiva prva utakmica osmine finala Lige Evrope između Sportinga i Atalante završena je bez pobednika na stadionu „Žoze Arvelado“ u Lisabonu. Rezultat 1:1 ostavlja sve otvoreno pred revanš u Bergamu koji je zakazan za 14. mart.

Sporting je poveo u 17. minutu prelepim golom Paula Otavija, koji je iskoristio fantastičan pas Trinkaa. Međutim, Atalanta je brzo odgovorila. Đanluka Skamaka je u 39. minutu maestralnim fintama stvorio prostor i preciznim udarcem doneo izjednačenje gostima.

Atalanta je tokom meča imala znatno više sreće u šansama koje nisu pronašle put do mreže Sportinga. Holm je u 23. minutu pogodio stativu, Skamaka je ponovo uzdrmao okvir gola u 25. minutu, dok je Lukman u 60. minutu takođe završio svoj udarac na stativi. Posebno nezadovoljstvo izazvala je situacija u 87. minutu kada je Ture postigao prelep gol „makazicama“, ali je nakon konsultacija sa VAR-om poništen zbog ofsajda.

Nakon ovakvog rezultata, oba tima će se pripremati za revanš u Bergamu, gde će pokušati da obezbede prolazak u četvrtfinale. Očekuje se još jedan uzbudljiv okršaj između Sportinga i Atalante, dok će fudbalski svet s nestrpljenjem čekati da vidi ko će izboriti mesto među osam najboljih u Ligi Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter