0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@realmadrid

OPENDA TRAGIČAR LAJPCIGA: Real preživeo nalete Nemaca i sa Sitijem obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.24 u 22:52

Dve veoma uzbudljive utakmice

Real Madrid i Mančester siti su novi učesnici četvrtfinala Lige šampiona!

Igrači Kraljevskog kluba su na svom terenu odigrali nerešno 1:1 u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv ekipe Red Bul Lajpciga.

Utakmica je bolje krenula po nemačku ekipu koja je do 15. minuta dva puta ozbiljno zapretila preko Opende, ali pogodaka nije bilo.

Isti igrač je imao kapitalnu šansu u završnici prvog poluvremena da donese prednost Lajpcigu, kada je uhvatio drop kik nakon odbijene lopte, ali je zatresao samo spoljni deo mreže Lunjina.

Jedna kontroverzna situacija odigrala se u 55. minutu susreta kada je Orban uspeo da isprovocira Vinisijusa da fizički nasrne na njega, ali je na iznenađenje svih glavni arbitar Brazilcu pokazao samo žuti karton.

Najbolja prilika za Real Madrid i prvi šut u okvir gol dogodila se u 60. minutu kada je Toni Kros šutirao iz daljine, ali je Gulači to uspeo da odbrani, a već u 63. minutu Rodrigo je još jednom šutirao ka golu, ali je opet dobro reagovao mađarski čuvar mreže.

I svi ti napadi Lajpciga bili su uzaludni pošto je Vinisijus uspeo da pogodi u 65. minutu susreta, nakon ekspresnog kontranapada i sjajne asistencije Džuda Belingema.

To nije značilo da će se Nemci tek tako lako predati, pa je već u 68. minutu Vili Orban sjajnim pogotkom uspeo da probije bedem ispred Lunjina i tako je vratio nadu svom timu.

Do kraja meča je pretio Lajpcig, ali osim prilike Danija Olma u trećem minutu nadoknade nije bilo opasnijih prilika za Nemce.

U drugom meču večeri odigranom u Engleskoj, fudbaleri Mančester sitija su nadigrali ekipu Kopenhagena u revanš meču rezultatom 3:1.

Prvi gol postignut je u devetom minutu nakon kornera koji je izveo Hulijan Alvarez, a Akanđi je iskoristio priliku i smestio loptu u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, Alvarez je ponovio izvođenje kornera, a ovoga puta odlučio se za direktni udarac izvan šesnaesterca. Golman Kopenhagena, Kamla Grabara, imao je loptu u rukama, ali je nespretno propustio da je zadrži, dopuštajući joj da završi u mreži.

Nadu za danskog velikana u neki čudesni preokret vratio je Eljunusi nakon sjajnog kontranapada, kada je zakazala odbrana prvaka Evrope tako da je u 30. minutu rezultat bio 2:1 za domaćina.

Ipak, sva moguća pitanja oko plasmana u četvrtfinale Lige šampiona rešio je Erling Haland pogotkom u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter