0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

ODRŽANE SPORTSKE IGRE MLADIH U DONJEM TOVARNIKU!

Objavljeno: 06.03.24 u 13:10

Lep događaj.

Plazma Sportske igre mladih bile su danas povod da se u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, okupe učenici osnovnoškolskog uzrasta iz Pećinaca i svih petnaest sela koja gravitiraju na ovoj opštini. Mlada sportistkinja Nina Subotić i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić upalili su Plamen prijateljstva Plazma Sportskih igara mladih.

FOTO: SIM

Velika “ borba“ se odvijala na „zelenom terenu“ edukativne radionice Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku. Takmičari Plazma Sportskih igara mladih su imali fantastičnu podršku svojih drugara sa tribina.

Opštini Pečinci, ovaj dogadjaj mnogo znači. Naš cilj je razvoj amaterskog sporta. Želimo da deca budu sklonjena sa ulice, da se okrenu sportu I zdravom životu. Zahvalni smo organizatorima Plazma Sportskih igara mladih što su danas ovde sa nama” izjavio je Đokić.

Cilj ovh takmičenja je da učenici kroz igru i zabavu, u okviru ekološke radionice, steknu nova znanja o očuvanju životne sredine i značaju reciklaže.

Ovo je već treća godina da su Sportske igre mladih deo globalne Coca-Cola inicijative “Svet bez otpada”. Kroz ekološku radionicu i poligon „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ cilj je da se okupi što više mladih oko ideje značaja svakog pojedinca na očuvanju životne sredine.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter