0
Evroliga

FOTO: Starsport

MITROVIĆ: ‘Nije prvi put da se susrećemo sa takvim nekim problemima ove sezone, navikli smo!’

Objavljeno: 06.03.24 u 16:50

‘Šanse za plej-in su minimalne što svakako neće promeniti naš pristup i našu želju.’

U okviru 28. kola Evrolige u ‘Kneževini’ odmeriće snage košarkaši Monaka Crvene zvezde sutra od 19 časova. Tim sa Malog Kalemegdana se praktično oprostio od najelitnijeg kontinentalnog takmičenja, ali ipak ima određeni motiv da odigraju završnicu za čast.

Crveno-beli’ na megdan ‘Kneževima’ idu desetkovani, bez čak petorice prvotimaca: Miloša Teodosića, Nikole Topića, Treja Tompkinsa, Dejana Davidovca i Dalibora Ilića, a Luka Mitrović je istakao da su navikli na takvu situaciju,

-Nije prvi put da se susrećemo sa takvim nekim problemima ove sezone. Već je ekipa doneke navikla na to. Bilo je utakmica kada smo se adaptirali i kada su igrači igrali na nekim pozicijama, koje nisu njihove primarne. Ne sumnjam da ćemo nadomestiti odsustvo tih momaka, koji neće biti – poručio je.

Potom se osvrnuo na ekipu Monaka.

Sjajna im je centarska linija, ali linija koja dosta zavisi od njihove bekovske linije, koje ipak smatram za njihovo glavno oružje i to je njihova najveća snaga. Džejms, Okobo, Lojd, Dialo. Kada jedan Kemba ne može da se izbori za mesto i minute, onda vam je jasno kakvi igrači igraju za Monako. Jedna timska odbrana će pre svega biti potrebna jer, kao što sam sam rekao, visoki teško da dolaze do otvorenih pogleda i do poena bez bekovske linije – rekao je i nastavio:

-Pred svako kolo pričamo maltene istu priču. U teškoj smo poziciji. Šanse za plej-in su minimalne što svakako neće promeniti naš pristup i našu želju. Dolaze borbe za trofeje, što je za nas najbitnija stvar i želimo da dižemo kvalitet igre i da pokušamo da produžimo neke periode dobre igre na što je moguće duže. To nam je možda bila i najveća boljka jer nismo uspevali da imamo kontinuitet i da tamo u aprilu, maju kada krene plej-of ABA lige da budemo u vrhunskoj formi – jasan je Mitrović.

Crvena zvezda se nalazi na 16. mestu sa 20 osvojenih bodova, dok je Monako na poziciji broj četiri i konkuriše za fajnal-for i ima 34 boda.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter