0
Fudbal

FOTO: Manchester City /X

BIVŠI TRENER JUNAJTEDA: ‘Mogli smo dva puta da potpišemo Halanda!’

Objavljeno: 06.03.24 u 15:40

‘Crveni-đavoli’ propustili sjajnu prilliku.

Fudbaler Mančester sitija, Erling Haland definitivno važi za jednog od tri najbolja igrača današnjice. Svojim partijama pokazuje o kakvom se majstoru radi, a za ‘Građane’ je na 84 nastupa postigao 80 golova, što je zaista impresivan učinak. On je na ‘Etihad‘ stigao 2022. godine iz Dortmunda za 60 miliona evra.

Međutim, sjajni Norvežanin je mogao lako da postane igrač gradskog rivala, Mančester junajteda, ali je tim sa ‘Teatra snova’ propustio čak dve prilike da ga potpiše. Ovo je potvrdio i bivši trener ‘crvenih-đavola’, Ole Gunar Solskjer koji je Halanda trenirao u Moldeu.

– Leto pre nego što sam stigao u Junajted obevestio sam ih da treba da potpišu ugovor sa Halandom, koji je tada igrao za Molde. Znao sam da će biti vrhunski igrač. Klasa. Bio je to jun, jul 2019. Međutim, oni su razmišljali i stvar je propala – rekao je i nastavio:

– Kada je iz Moldea stigao u Salcburg nije igrao tri ili četiri meseca. Sugerisao sam „potpišite sada ugovor sa njim“. Imao je izlaznu klauzulu od 20 miliona funti. Bio bi to sjajan posao – istakao je Solskjer.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter