0
Tenis

FOTO: Twitter/@CincyTennis

ALKARAZ ISTAKAO: ‘Gubi se strahopoštovanje prema Novaku!’

Objavljeno: 06.03.24 u 17:20

 ‘Sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane.’

Španski teniser Karlos Alkaraz govorio je pred početak turnira u Indijan Velsu o sve većem proboju mlađe generacije u teniski vrh. Od nekadašnje velike trojke, Novak Đoković još uvek igra na visokom nivou, a to govori činjenica da je prvi reket sveta. Međutim, drugi reket sveta smatra da se polako gubi strahopoštovanje prema srpskom asu.

-Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo ga pobeđivali. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih – istakao je.

Nije uveren da nadolazeće generacije mogu da ponovo uspeh Đokovića, Nadala Federera.

-Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići – jasan je.

Jedno od pitanja je bilo i da li mu je Đoković otkrio kako tako igra sa 36 godina.

-Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno – 24 sata dnevno – zaključio je Alkaraz.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter