0
Košarka

Ostoja Mijailović (FOTO: Starsport)

OSTOJA O PREUZIMANJU PARTIZANA: ‘Da je bilo malo bolje, verovatno ne bih nikada ni ušao u to!’

Objavljeno: 05.03.24 u 17:06

‘Dug je bio 10 miliona evra, a budžet je bio od dva sponzora.’

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović trenutno se nalazi na Kopaoniku gde se održava ‘Biznis forum’. On je govorio o preuzimanju ‘crno-belih’ i otkrio koliki je dug bio kada je on došao na čelo kluba. Takođe, istakao je da verovatno nikada ne bi ušao u sve ovo da je situacija bila bolja.

– Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo bolje, verovatno ne bih nikada ni ušao u to. Dug Partizana je bio 10 miliona evra, a budžet je bio od dva sponzora i to je bilo 1.300.000 evra. Jedna banka koja nam je bila poverilac, blokirala nam je račun zbog 1.500.000 evra. Sve usput smo postavljali. Nadu sam video u prihodu od karata, rekli su da je ukupan prihod od 33.000 evra, da nisu mogli da privole ljude da dođu i gledaju. Igrački kadar nije bio interesantan – naveo je i dodao:

– Kada se podvuče crta, mi smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav Upravni odbor, svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici, ljudi koji su partizanovci – jasan je on.

Poručio je da mu niko nije pomogao u ovom projektu sem države.

– Nije samo to pomoglo ovom projektu, stalna podrška države koja se menjala iz godine u godinu. Ja sam rekao da je država 2017. godine je bila 1.300.000 evra, da smo došli da je četiri puta veća nego tad. S druge strane klub je došao sa nula prihoda… Karte ne poklanjamo, zabranio sam da se karte daju na poklon, 2018. godin su me zvale legende Partizana i da se vratim iz Čačka, da Partizan nije moj, ja sam izvadio novac i kupio im kartu. Sada Evroliga, Željko Obradović, Zoran Savić… Kad sam doneo odluku da idemo u Arenu, oni su rekli da hoću da uništim atmosferu, a ne shvataju da ne postoji biznis model u Pioniru – rekao je Mijailović.

BONUS SADRŽAJ:

JOKIĆ O DOUŽERU: ‘Njegov problem su povrede, da se nije to događalo verujem da bi bio u Denveru!’

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter