0
Košarka

Nikola Jokić (FOTO: Twitter/Denver Nuggets)

NJEGA OVO NE INTERESUJE: NBA liga se ponovo ogrešila o Jokića! (FOTO)

Objavljeno: 05.03.24 u 08:10

Umesto njega, to priznanje je pripalo Luki Dončiću

Iako se ne opterećuje oko individualnih priznanja, očigledno da impresivni učinak Nikole Jokića u februaru nije bio dovoljan da osvoji nagradu za najboljeg igrača meseca u Zapadnoj konferenciji.

Umesto njega, to priznanje je pripalo košarkašu Dalasa, Luki Dončiću.

Denver Nuggets su u februaru odigrali 11 mečeva i ostvarili osam pobeda, pri čemu je Jokić bio ključni igrač sa pet dvocifrenih učinaka u tri kategorije.

Ostvario je tripl-dabl protiv Portland Trail Blejzersa (27 poena, 22 skoka, 12 asistencija), protiv Vašington Vizardsa (21 poen, 19 skokova, 15 asistencija), ponovo protiv Portlanda (29 poena, 15 skokova, 14 asistencija), Golden Stejt Voriorsa(32 poena, 16 skokova, 16 asistencija) i Sakramento Kingsa (14 poena, 14 skokova, 11 asistencija).

Nakon povratka sa Ol-star vikenda, nastavio je sa impresivnim nastupima i doprineo petim uzastopnim pobedama svog tima, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje nagrade.

Priznanje je otišlo u ruke Luki Dončiću, koji je sa Dalasom ostvario skor 8-3. Luka je prosečno beležio 33,4 poena, 9.6 skokova i 10,3 asistencije, što su takođe impresivne brojke.

Najbolji igrač Istočne konferencije za mesec februar bio je Džejson Tejtum iz Bostona.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter