0
Domaći fudbal

Zahid Ghayas Crvena Zvezda - Partizan, Superliga Srbije Beograd, Srbija, 20.12.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

IGRAČ KOJI JE SRUŠIO ZVEZDU PRE DESET GODINA IZNEO SVOJE MIŠLJENJE PRED DERBI: U ovome leži prednost Partizana u odnosu na crveno-bele!(FOTO)

Objavljeno: 05.03.24 u 09:16

„Ne dobija uvek ni ekipa koja je u boljoj formi“

Nemanja Kojić, nekadašnji napadač Partizana, a sada Zemuna, za „Informer“ je izneo  svoja očekivanja pred predstojeći 172. večiti derbi, koji će se odigrati naredne subote na „Marakani“.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Smatra se da će ova utakmica verovatno biti presudna u borbi za titulu prvaka države, s obzirom na to da crno-beli trenutno imaju bod prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka. Stoga, i remi bi bio dobar rezultat za njih u ovom ključnom meču sa najvećim rivalom.


FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

 

Prema prognozama kladionica, uloga favorita pripada domaćem timu, ali to ne znači da gosti nemaju svoje adute. Prema rečima Nemanje Kojića, koji je poznat po golu za pobedu u 146. večitom derbiju, ključne figure za Partizan mogli bi biti Gajas Zahid, Bibars Natho i Mateus Saldanja.

Mislim da je Partizan ofanzivno dominantan i izuzetno jak. Trener Igor Duljaj radi neverovatan posao i igračima prenosi ludačku energiju. Sa druge strane, Milojević je Zvezdi vratio stabilnost. Verujem da će, za razliku od nekih prethodnih derbija, ovaj biti ofanzivan i moguće je da vidimo mnogo golova. Što se tiče Partizana, mnogo različitih igrača daje golove. Volim tip igrača kakav je Zahid, Natho igra sjajno, iako mu godinama traže zamenu, a tu je, naravno i Saldanja – poručuje Kojić.

Prema njegovim rečima, crno-beli u ofanzivnom delu tima imaju kvalitet čak i na klupi za rezerve.

Lično mi se sviđa i kako igra Nemanja Nikolić. Daje svoj doprinos sa klupe, malo me podseća i na tu moju ulogu koju sam imao dok sam bio u Humskoj – kroz osmeh kaže Kojić.

Aktuelni napadač Zemuna smatra da će subotnji derbi odlučiti nekoliko detalja.

Statistike, predviđanja… Ništa to ne igra ulogu u derbiju. Ne dobija uvek ni ekipa koja je u boljoj formi. Odlučiće nekoliko detalja, da li je neko raspoložen. Možda je prednost to da li igrate kod kuće ili na strani, ali derbi je stvar trenutka i inspiracije. Tu nikad unapred ne možete da predvidite šta će se dešavati – zaključuje iskusni Lozničanin, koji će „grobarima“ ostati u sećanju po sjajnom pogotku u derbiju protiv Crvene zvezde za pobedu u Humskoj od 2:1.

 

11
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter