7
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

HRVATSKI STRUČNJAK O JOKIĆU: ‘Najveća prevara u istoriji!’

Objavljeno: 05.03.24 u 21:53

Oduševljen je srpski centrom.

Otkad je otišao u NBA – Nikola Jokić je uspeo da fascinira sve, a čak i najvećim kritičarima zapuši usta. Ipak, nisu svi sumnjali u njegove sposobnosti.. Od momenta kada ga je prvi put pogledao, iskusni hrvatski trener Neven Spahija bio je svestan o kakvom je talentu reč!

‘Nikola Jokić je čudo. Iste godine smo došli u NBA, on u Denver, ja u Atlantu kao pomoćni trener Majku Budenholceru. Kako sam tek došao, dobio sam zadatak da skautiram ekipe koje su bile u rebildingu, Filadelfiju, Netse, Denver… Na njima sam se učio poslu. Kad sam video šta već tada radi Jokić, nisam mogao da poverujem. Kunem se životom, Jokićeve klipove nisam želeo da pokazujem igračima, samo Majku, nisam želeo da ih frustriram.’ – reči su Nevena Spahije, koji potom dodaje:

 

‘Tog dečka nisam poznavao. Nisam ga nikad gledao, znao sam samo da postoji i da igra u Megi. Kasnije sam shvatio da je Miško Ražnatović uspeo da napravi nešto što niko nikad nije u istoriji košarke. Bila je to najveća prevara u istoriji košarke. I dalje mi nije jasno kako je takvog talenta uspeo da sakrije. Nikome nije palo na pamet da ga draftuje, a Miško je u međuvremenu sve dogovorio s Denverom čiji su skauti stalno bili na treninzima Mege. Ogroman posao napravio je Ognjen Stojaković, koji je i sada pomoćni trener u Denveru. Da se jedan takav talent sakrije u 21. veku, ne mogu da poverujem. Do dana današnjeg to mi je misterija. Denver danas slobodno može da da prsten prvaka Mišku Ražnatoviću. Zaslužio je. Uspeo je da napravi da niko u Evropi nije imao pojma šta ovaj ima u Megi. Da je samo neko posumnjao, da je došao da pogleda neki trening ili utakmicu, pa Nikola bi bio među prva tri pika na draftu.’ – zaključio je iskusni stručnjak.

493
26

7 Komentara

  1. E dragi moj, motora sam žena koja je u osnovnoj školi ozbiljno volela i igrala košarku i koja je ceo život samo gledala košarkaške utakmice. Pre svih sam prepoznala talenat i govorila za Nikolu da će biti sjajan igrač. Toliko o struci, a vi se sad vadite i na globalno zagrevanje što niste prepoznali genija.

    10
    0
    Odgovori
  2. Ova prica nema veze sa mozgom. Nekoliko meseci ranije on je bio dogovoren sa Barselonom koja je posle odgledane utkmice odustala. Misko se tada naljutio i doveo u pitanje prijateljstvo sa nekim funkcionerima Barselone. Dalje, trener Denvera izjavljuje da tokom par nedelja kampa na koji je Jokic otisao odmah po dolasku u NBA nije mogao primetiti bas nista na osnovu cega bi pretpostavio u sta ce izrasti Jokic. Prica o skrivanju je totalna glupost. Prvo jer Raznatovic pojma nema o kosarci, on je advokat koji zaradjuje trgovinom i unistio je nebrojeno igraca. Drugo, sakriti ovo sto Jokic radi nije moguce. Ni sam Raznatovic nije imao pojma da mu je dijamant u rukama. Tek je u NBA, kroz njuhov trening i dril debeli lenjivac koji jede burek, ne voli da trenira i hoce da napusti kosarku postao ovo sto je danas. Danas trenira vise od bilo kog drugog igraca u timu, fizicki preporodjen, vodi racuna o klopi i uziva u kosarci. Misko sa tim veze nema, naprotiv.

    21
    1
    Odgovori
    • Ima zato pok. Milojevic Koji mu je rekao za Jokic, da daje 40,50 poena na utakmice.. I onda je misko pozvao jokica, a ovo danas je sve zasluga danasnje vodstva denvera I pok. Milojevica trenera u megi jokicu

      2
      0
      Odgovori
  3. Ovo je veliki kompliment Raznatovicu i Jokicu!! Medjutim jos jaca i neverovatna prica je vezana za Janisa Adetokumba. Janis je igrao u drugoj Grckoj ligi gotovo neprimecen kada ga je vlasnik Milvokija, koji je dosao u Grcku inkognito samo zbog Janisa, proveo mesec dana tamo ne primecen, pokupio (ukrao) Janisa i odveo u Milvoki. Tek posle svega i Janisovog uspeha u USA, Grci su shvatili sta su imali i tek tada dali Janisu grcki drzavljanstvo koje jadan nije imao kao dete izbeglica u Grckoj.

    15
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter