0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport, Twitter/@hajduk

ZVEZDA NAVIJA ZA HAJDUK: Evo zbog čega je za šampiona Srbije bitno da Splićani budu prvaci Hrvatske!

Objavljeno: 04.03.24 u 14:33

Nekadašnji ljuti rival bi mogao da pomogne crveno-belima

Crvena zvezda se nalazi na putu ka velikom cilju – odbrani titule i plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona nove sezone. Međutim, postoji ključna uslov da bi se taj san ostvario – prvak Hrvatske mora biti neko drugi osim zagrebačkog Dinama. U ovom slučaju, čini se da je Hajduk Split ključni saveznik Crvene zvezde u ostvarivanju ovog cilja.

Crveno-beli se trenutno nalaze na drugom mestu u Superligi Srbije dok je lider na tabeli Partizan, a preokret u njihovu korist mogao bi se desiti već 9. marta, kada se očekuje vatreni derbi na Marakani. Pobedom nad Partizanom, Zvezda bi preuzela prvo mesto i stvorila povoljniju poziciju za osvajanje titule u domaćem prvenstvu.

Ključni momenat za Crvenu zvezdu leži i u zanimljivim obrtima u borbi za direktan plasman u Ligu šampiona putem nacionalnog prvenstva. Naime, novo pravilo UEFA stimulira da mesto u grupnoj fazi Lige šampiona dobija klub sa najvećim koeficijentom koji je bio prvak u svojoj državi. U ovom trenutku, Hajduk Split, koji ima solidan koeficijent, može biti ključni faktor u ispunjenju ovog preduslova.

Dok Crvena zvezda trenutno konkuriše zajedno sa Šahtjorom, Dinamom, Slavijom i Kopenhagenom za direktno mesto, Hajduk Split ima šansu da bude ključna karika u ovoj jedinstvenoj situaciji. S obzirom na neizvesnost u vrhu Hrvatske lige, podrška Hajduka u ostvarivanju dobrih rezultata može biti odlučujuća za ostvarivanje snova crveno-belih.

Dinamo iz Kijeva i Šahtjor imaju najviše koeficijente, ali zahvaljujući rezultatima Hajduka, Crvena zvezda ima realne šanse da izbegne kvalifikacije i direktno se plasira u Ligu šampiona. Ostaje nam da pratimo odlučujuće utakmice i razvoj situacije, s nadom da će Hajduk Split postati nezvanični saveznik Crvene zvezde u ovoj borbi za evropsku elitu.

11
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter