1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELIKI DAN U LJUTICE BOGDANA: Crvena zvezda slavi svoj 79. rođendan! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.24 u 12:12

Najveće sportsko udruženje u Srbiji je na pragu osme decenije postojanja

Danas je Sportsko društvo Crvena zvezdaproslavilo svoj 79. rođendan na stadionu „Rajko Mitić“, okupljajući članove, navijače i ljubitelje sportskog duha. Ovaj jubilej obeležava impresivnu istoriju kluba, koji je od osnivanja 1945. godine postao sinonim za sportski uspeh i strast prema igri.

Crvena zvezda, poznata i kao crveno-bela porodica, danas broji 34 kluba, koji su zajedno osvojili gotovo 800 trofeja. Na proslavi rođendana, koja je počela u 12 sati, održan je izbor najboljih sportista u protekloj godini.

Osnivanje SD Crvena zvezda poteklo je iz inicijative grupe studenata, među kojima su se istakli Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi, a danas je klub postao jedan od najpoznatijih i najuspešnijih u regionu.

Kroz decenije, Crvena zvezda je ostvarila značajne sportske uspehe, a njeni sportisti su ponosno donosili medalje kući. Ukupno su osvojili više od 40 olimpijskih medalja, a najveći uspeh postignut je 1991. godine kada su fudbaleri osvojili titulu prvaka Evrope i sveta.

Nije samo fudbal donosio slavu klubu, već i atletika, vaterpolo, karate i ženska košarka, gde su Zvezdini sportisti bili najbolji u Evropi. Ova raznovrsnost i konstantna predanost sportu čine Crvenu zvezdu istinskim simbolom sportskog duha i izuzetnosti.

Društvo se okupilo da proslavi ove impresivne sportske uspehe, ali i da se raduje novim izazovima i dostignućima koja će doneti budućnost. Svi prisutni izrazili su ponos što su deo ove velike sportske porodice, koja i dalje ostavlja neizbrisiv trag u svetu sporta.

2
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter