2
Domaći fudbal
Zvezdan Terzić

FOTO: Starsport

TERZIĆ ZA ZVEZDIN ROĐENDAN: „Moramo biti primer svega najčasnijeg i najboljeg što ima država Srbija!“

Objavljeno: 04.03.24 u 13:21

Najuspešniji sportski kolektiv u našoj zemlji slavi 79. rođendan

Sportsko društvo Crvena zvezda je osnovano 4. marta 1945. godine pod inicijativom beogradske omladine, pod imenom Omladinsko fiskulturno društvo Crvena zvezda.

Osnivači najuspešnijeg sportskog kolektiva u Srbiji bili su Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović, Mira Petrović i Milovan Ćirić.

Danas crveno-beli slave 79. rođendan , a generalni direktor Crvene zvezde i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezdaZvezdan Terzić, obratio se prisutnima i čestitao na uspesima koje su postizali u prethodnoj godini.

Poštovani prijatelji, dragi zvezdaši. Dozvolite mi da pre svega svima nama čestitam 79. rođendan naše Crvene zvezde, najvećeg Sportskog društva na ovim prostorima. Kada pogledamo unazad ljudi koji su tog davnog 4. marta 1945. godine osnivali ovaj klub, nisu ni slutili kakve će visine on dostići. Sve te godine, emocija, ljubavi, uspeha, rezultata, dovele su do ogromne moći našeg kluba i grba. Svi mi koji nosimo grb Crvene zvezde moramo biti svesni, ne samo privilegije, nego i odgovornosti, koju nam donosi ova funkcija, bilo da upravljamo Crvenom zvezdom, bilo da se borite na sportskom terenu. Od naših rezultata, odluka, pobeda ili poraza zavise emocije miliona ljudi, koliko je vezano za ovaj grb, koji stoji pred nama. Težine tog grba moramo biti svesni. Džaja mi je davno rekao: „Crvena zvezda jeste lepa, ali je i teška“. Teška je jer je odgovornost ogromna i bez obzira na fantastične uslove, koje smo svi zajedno ostvarili u protekloj sezoni, to ne sme da nam bude nikakav adut da se opustimo. Uvek mora da postoji „kamenčić u cipeli“, da nas opominje da naši navijači koji su najmnogobrojniji u ovom delu Evrope uvek od nas očekuje više i nikad se ne zadovoljavaju rezultatima na koje mi jesmo ponosni, ali uvek moramo bolje. Predstavljamo Crvenu zvezdu i moramo biti primer svega najboljeg, ne samo na terenu i našim rezultatima, nego i ponašanjem van terena. Moramo biti primer svega najčasnijeg i najboljeg što ima država Srbija. Još jednom čestitke na fantastičnim rezultatima, uz opomenu da možemo i bolje, jer nas ovaj grb na to obavezuje. U narednoj sezoni želim još bolje rezultate, još više zdravlja, sreće i uspeha. Živeli i srećno – rekao je Terzić na otvaranju ceremonije povodom 79. rođendana Crvene zvezde.

1
1

2 Komentara

  1. Po kom kriterijumu je gos.Jovanovicu SDCZ najuspesniji sportski kolektiv !? Cudno je da vas ni malo ne dodiruju a niti vredjaju poruke sa naslovnog teksta nasmejanog coveka koji vedri i oblaci FKCZ a poznatog svima u regionu sa dojucerasnje Interpolove poternice !?

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter