0
Evrokupovi

FOTO: Printscreen/Twitter

SADA JE ZVANIČNO: UEFA potvrdila promenu formata Lige šampiona, ništa više neće biti isto! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.24 u 15:50

Ovo je već bilo najavljeno

Evropska fudbalska unija (UEFA) je danas zvanično potvrdila značajne promene u formatu svojih klupskih takmičenja – Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija, koje će stupiti na snagu od sezone 2024/2025.

Najznačajnija promena odnosi se na grupnu fazu, koja će sada obuhvatiti po 36 učesnika u sva tri takmičenja. Ovaj novi format donosi neverovatnih 100 dodatnih utakmica samo u elitnom rangu Lige šampiona, obećavajući dodatnu uzbuđenost i rivalstvo među evropskim klubovima.

Umesto tradicionalnog formata sa četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima, svaki tim će sada odigrati osam utakmica u ligaskoj fazi, ali sa potpuno novim pristupom. UEFA će razvrstati timove u četiri jakosna „šešira“, a svaki klub će se suočiti sa po dva rivala iz svakog „šešira“. Ovo će rezultirati timom koji će igrati kod kuće protiv jednog rivala, dok će se sa drugim sastati u gostima.

Ova inovacija ima za cilj dodatno podizanje nivoa konkurencije i uzbuđenja tokom grupne faze, pružajući navijačima širom Evrope jedinstveno iskustvo u praćenju najprestižnijih fudbalskih takmičenja.

Detalje o novom formatu, kao i reakcije fudbalskih stručnjaka i klubova, možete pronaći u video prilogu koji je pripremila UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter