2
Fudbal

FOTO: FSS

ODLIČAN POSAO FSS: Klinci Junajteda i Arsenala u dresu ‘Orlova!’ (FOTO)

Objavljeno: 03.03.24 u 13:30

Odličan podvig!

Fudbalski savez Srbije pokazuje da misli na budućnost fudbala, pa su se samim tim potrudili da širom Evrope nalaze igrače koji imaju naše poreklo i ubede ih da igraju za ‘Orlove’. Tako su mladi igrači Luis Zečević-Džon i Edvard Ibrović-Flečer prihvatili da igraju za mladju kadetsku reprezentaciju.

-Igrači do sada nepoznati domaćoj javnosti, srpskih korena po majčinoj liniji, zahvaljujući velikom naporu FSS-a prihvatili su poziv da igraju za Srbiju i iskažu svoj talenat koji svakodnevno bruse u mladjim kategorijama Arsenala i Mančester junajteda – navode iz Saveza.

Direktor mlađih kategorija FSS-a, Nikola Lazetić rekao je da su razgovori koje je vodio prethodnih nedelja uspešno završeni.

-Razgovori koje sam vodio prethodnih sedmica u vezi sa njihovim dolaskom na moje veliko zadovoljstvo uspešno su završeni. Hvala im na pokazanom patriotizmu, imali su izbor. Momci imaju sjajan potencijal i sigurno da ne bi bili u klubovima u kojima su da nije tako. Očekujemo da će se vrlo brzo prilagoditi i adaptirati na način rada u selekciji Srbije, a ovde će imati maksimalnu podršku svih relevantnih faktora. Njihova želja i opredeljenje ka dresu naše zemlje je nešto zbog čega možemo da budemo izuzetno ponosni. Na nama je da nastavimo ovim putem i ulažemo u budućnost srpskog reprezentativnog fudbala – istakao je on.

Na spisku Bojana Nezirija, koordinatora instruktorske službe FŠ, za meč sa Crnom Gorom nalaze se:

Golmani: Bogdan Bogdanović (Vojvodina), Nemanja Zorić (TSC).

Odbrana: Lazar Nikolić (Crvena zvezda), Vojin Marinković (Partizan), Nikola Jokić (Partizan), Leon Ivanović (Crvena zvezda), Stefan Petrović (Partizan), Milan Ćopić (Crvena zvezda), Danilo Pejić (Real, Niš), Stefan DJurović (Spartak).

Srednji red: Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Pavle Štulić (Grafičar), Dušan Jovanović (Vojvodina), Filip Matijašević (Čukarički), Jagoš Đurković (Mladost, Lučani), Vladimir Krajcar (Vojvodina).

Napad: Aleksa Damjanović (Crvena zvezda), Damjan Đokanović (Vojvodina), Mateo Maravić (Čukarički), Luka Zarić (Grafičar), Aleksa Petrović (Grafičar), Edvard Ibrović Flečer (Mančester junajted), Luis Zečević Džon (Arsenal).

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije (U16) biće od jeseni takmičarska, pošto će igrati prvi krug kvalifikacija za kadetsko (U17) EP 2025.

4
0

2 Komentara

  1. Zamislite da jednog dana postanu Belingem i Rashford!! Ala bi to bio lov, Eglenzi nam ne bi oprostili!
    Napred decaci!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ahaha, simpaticni su mi skroz. Odmah u skolu za ucenje srpskog, koji bre eglenski,ahaa! I pregledati da nisu osuneceni, ahahaha!! Srbija do Londre i Manchestra,yeeeeah!
    Naravno, tko treba, idemooooo!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter