0
Fudbal

Fil Foden (FOTO:Manchester City/X)

MANČESTER JE PLAV: Foden i Haland presudili Junajtedu! (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.24 u 18:27

‘Građani’ pokazali silu.

U okviru 27. kola Premijer lige odigrao se derbi grada Mančestera između Sitija Junajteda na stadionu ‘Etihad’ danas od 16:30. Izabranici Pepa Gvardiole su ostvarili pobedu rezultatom 3:1 nakon preokreta. ‘Crveni-đavoli’ su poveli sjajnim golom Markusa Rašforda u 9. minutu, da bi preokret režirao Fil Foden u 54. i 80., a tačku stavio Erling Haland u 91. minutu.

PRVO POLUVREME:

Građani’ su krenuli silovito od samog starta, već u 2. minutu je Kevin De Brujne šutirao i pogodio stativu, da bi nakon minut kasnije Fil Foden šutirao sa distance, ali je Dalo blokirao udarac. U 9. minutu Junajted je došao do prednosti fenomenalnim golom Markusa Rašforda koji je opalio sa distance i poslao loptu u rašlje.

Nastavili su gosti i nakon postignutog pogotka da vrše pritisak na Siti, ali se domaćin odlično branio. Foden je pokušao da donese izjednačenje u 19. minutu kada je imao solo prodor, pokušao da prevari Onanu, ali je Kamerunac sprečio Engleza da da dođe do gola.

Izabranici Pepa Gvardiole su u drugom delu prvog dela preuzeli inicijativu, ali je defanziva Junajteda bila na visini zadatka i nisu dali rivalu da se tek tako zatrese mrežu. Siti je u 33. minutu imao šansu kada je Rodri šutirao, ali je Onana imao sjajnu intervenciju i poslao loptu u korner.

U samom finišu prvog dela Erling Haland je promašio neverovatnu priliku. Naime, Rodri je ubacio u kazneni prostor do Fodena koji je glavom upustio loptu ka Norvežaninu koji je prebacio loptu preko praznog gola.

DRUGO POLUVREME:

Drugi deo je počeo jako dinamično za oba timu, visok tempo utakmice sa naizmeničnim prilikama. Siti je došao do izjednačenja u 54. minutu kada je Foden uzvratio Rašfordu i sa ivice kaznenog prostora šutirao i postigao fenomenalan pogodak. Domaćin je nastavio sa konstantim pritiskom, ali su se gosti odlično branili.

Drugi deo susreta je bio nešto slabiji tempo, ali su fudbaleri Mančester sitija imali potpunu kontrolu utakmice, a to im se isplatilo u 80. minutu kada je Foden nakon sjajne akcije ušao u kazneni prostor i šutirao u dalju ugao Onane i doveo svoj tim u vođstvo nakon preokreta.

Građani’ su nastavili da terorišu ‘crvene-đavole’ i nakon greške Amrabata, Rodri je uzeo loptu uposlio Halanda koji je stavio tačku i rešio sve dileme pobednika ovog meča.

Nakon ove pobede Siti je na drugom mestu sa 62 boda i u narednom kolu ih očekuje mini finale Premijer lige protiv Liveprula. Sa druge strane Junajted je na šestoj poziciji sa 44 boda, a u sledećoj utakmici imaju okšraj protiv Evertona na ‘Old Trafordu’.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter