0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

HAOS U SARAJEVU PRED ČUVENI DERBI: Navijači upali na ‘Grbavicu’ sa hladnim oružjem!

Objavljeno: 03.03.24 u 16:30

Skandal!

Danas od 18:45 igra se čuveni 151. ‘sarajevski derbi’ između Željezničara i Sarajeva u okviru 21. kola lige BiH. Međutim, danas u toku dana desio incident koji su izazvali ‘Horde zla’ navijači Sarajeva. Naime, kako prenosi Klix.ba oni su na ‘Grbavicu’ pokušali da uđu sa hladnim oružjem, ali su ih organi reda zaustavili i zabranili im prisustvo na utakmici.

Isti portal nezvanično navodi da je uhapšeno nekoliko navijača, najverovatnije pripadnika navijačke grupe ‘Horde zla’ u blizini Osnovne škole ‘Grbavica II’ i kod hotela ‘Bristol‘ u blizini stadiona i kod džamije na Grbavici II. Povodom nastale situacije Željezničar je izdao saopštenje.

– FK Željezničar obaveštava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju. Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica – ističu.

BONUS SADRŽAJ:

LOŠE VESTI ZA SPALETIJA: Berardi zbog povrede najverovatnije propušta EURO! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter