0
Atletika

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 27: Angelina Topic of Serbia reacts after failing to clear the bar during the Women's High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

TOPIĆEVA ZADOVOLJNA PLASMANOM: „Baš sam što se kaže rušila čarapom“

Objavljeno: 02.03.24 u 11:18

„Imala sam dosta problema sa zaletom“

Srpska takmičarka u skoku uvis Angelina Topić nije bila nezadovoljna posle osvajanja petog mesta na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.Ali, kako je sama istakla, mogla je da ostvari bolji rezultat i za to joj je nedostajalo vrlo malo.

Utisci su okej, šta da kažem, jednostavno mora da se slegne još malo iz razloga što je skok uvis brutalna disciplina, išli smo zaista na sve ili ništa. Imala sam dosta problema sa zaletom zato što jer imam dugačak zalet koji se nije poklopio sa ovom dvoranom, dužina sa koje se zalećem je bila kratka za mene. Morala sam da krećem iz druge, treće staze, pa sam sam morala da idem iz nagiba i tu sam morala da se snađem i trke su tekle tako kako su tekle – rekla je Topić posle finala, a prenosi „Telegraf“.Kako sama kaže, išla je na sve ili ništa.

Dok se takmičim, dok skačem nekako mozak pošaljem na pašu, tako da sada nisam mnogo rečita. Jednostavno nisam imala sreće. Kao što ste videli propustila sam visinu 195 i stavila sam odmah na visinu svog rekorda i… Mislim videćete snimak, baš sam što se kaže rušila čarapom. Išli smo na to ili ću biti treća ili peta.

Topić ima 18 godina i njen glavni cilj za ovu sezonu jeste Svetsko juniorsko prvenstvo.

Znam da to mogu, drago mi je što sam u ovoj sezoni preskočila visinu svog ličnog rekorda. Ove godine me čeka mnogo takmičenja, čini mi se još tri velika, odnosno kao glavni cilj imam Svetsko juniorsko prvenstvo, zato što sam i dalje juniorka„.

Ovo su iskustva koja su jako vredna, sada ću videti šta treba da promenim, šta je trebalo da bude drugačije da ishod sledeći put ne bude ovakav. I da bude šta je tu je, to je život, to je sport.

Na kraju je Topićeva rekla da je Božja volja sam tok ovog takmičenja i da je zadovoljna što se polako penje.

Božja je volja, nekada će se desiti, nekada neće da se desi. Možda baš sledeći put bude. Meni je odgovaralo, taman posla da sam razočarana, hvala Bogu da sam došla do ovde, peto mesto na Svetskom prvenstvu je vau. Prošle godine zauzela sam šesto mesto mislim, sedmo. Polako se penjemo gore, i nadam se da ću i ja uskoro da se nađem na podijumu-rekla je Angelina Topić.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter