0
Košarka

FOTO: @celtics/X

DŽABA DONČIĆEV TRIPL-DABL: Boston melje sve pred sobom! (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.24 u 10:06

Boston je poboljšao svoj učinak ove sezone na 47-12

Košarkaši Bostona pobedili su Dalas rezultatom 138:110 u novom meču NBA lige, učvrstivši se na čelu istočne konferencije. Iako je Luka Dončić zabeležio drugi uzastopni tripl-dabl učinak za poraženi tim – 37 poena, 12 skokova, 11 asistencija, Seltiksi su imali jače adute u svojim redovima.

Velika trojka Bostona, koju čine Tejtum, Braun i Porzingis, bila je neuhvatljiva za igrače gostujućeg tima. Džejson Tejtum predvodio je Seltikse sa 32 poena i pet trojki, Džejlen Braun doprineo je sa 25 poena i 7 skokova, dok je Letonac doneo 24 poena najboljem timu lige.

Boston je poboljšao svoj učinak ove sezone na 47-12.

Podatak o sjajnoj timskoj igri domaćeg tima ogleda se i u činjenici da su sedmorica igrača imala dvocifren košgeterski učinak. To su bili preostala dvojica košarkaša iz prve petorke, Holidej sa 11 poena i Vajt sa 13, ali i igrači sa klupe Harford i Pričard, prvi sa 12, drugi sa 10 poena.

Sa druge strane, Kajri Irving nije pružio očekivanu igru, ubacivši 19 poena protiv bivšeg kluba uz vrlo loše šuterske brojke – 9/23 (1/7 za tri).

Napredujemo, shvatamo da je svaki meč drugačiji. Ako to zahteva da dodajem loptu osam poseda zaredom, jer je to ispravno, onda morate verovati da će nam to pomoći da pobedimo – rekao je nakon meča Tejtum, koji je 22. put ove sezone ubacio preko 30 poena, mada je protiv Dalasa upisao samo dva u prvoj četvrtini.

Ključni trenutak za ishod meča bio je serija Bostona 21:11 u trećoj deonici, kojom su domaći rezultatski odvojili od Dalasa od rezultata 81:79, a potom su ih deklasirali u četvrtoj četvrtini rezultatom 36:20.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter